Wat is AMP?

Het World Wide Web is vervuild met ontelbare mobiele websites die zo traag zijn dat ze ons geduld behoorlijk op de proef stellen. Dat is een groot probleem, zeker gezien het feit dat we tegenwoordig meer gebruik maken van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets dan van desktop computers en laptops. Daarom heeft Google, in samenwerking met een aantal andere bekende technologiebedrijven, een nieuw initiatief gelanceerd: het AMP Project.

Wat is AMP en hoe werkt het?

AMP is een afkorting van Accelerated Mobile Pages. Het is een open source framework waar mobiele websites op ontwikkeld kunnen worden. Wat AMP precies doet is eigenlijk heel simpel: het zorgt ervoor dat een webpagina ontdaan wordt van alle overbodige content, zodat de ‘uitgeklede’ versie van de pagina zo snel mogelijk aan de gebruiker getoond kan worden. Met andere woorden: AMP zorgt ervoor dat alleen de essentie van een webpagina wordt weergegeven.

Wat is het doel van AMP?

Zoals gezegd is het AMP Project opgezet om de prestaties van mobiele websites te verbeteren en zo een betere gebruikerservaring te realiseren. Een ander voordeel is dat code voor meerdere platformen en apparaten gebruikt kan worden. Dankzij AMP is het dus niet meer nodig om voor elk apparaat een aparte versie van een website te ontwikkelen. Er kan gewoon één website worden gebouwd die er op alle apparaten goed uitziet en snel laadt. 

Wat zijn de voordelen van AMP?

Dankzij het AMP Project is het mogelijk om websites te ontwikkelen die veel sneller laden. Op die manier kunnen we met zijn allen bijdragen aan een sneller mobiel web. Onderzoek heeft uitgewezen dat mobiele websites die draaien op het AMP framework maar liefst vier keer sneller laden, en de data zelf tot wel acht keer sneller. Hierdoor krijgen uw bezoekers een veel meer gebruiksvriendelijke ervaring, en zullen bezoekers uw website minder snel wegklikken (uw bounce rate gaat omlaag). En dat kan weer leiden tot meer conversies en dus meer winst.

Waarom is AMP integratie zo belangrijk?

Wanneer de voordelen van AMP u nog niet overtuigd hebben om AMP te integreren, dan moet u weten dat Google haar algoritmes inmiddels heeft aangepast om AMP websites hoger te laten scoren in de zoekresultaten. Met andere woorden: websites die geen gebruik maken van AMP worden benadeeld en zullen op een lagere positie in de zoekresultaten worden weergegeven. Dit moet voor u een goede drijfveer zijn om ook met Accelerated Mobile Pages aan de slag te gaan. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's