Pentester inhuren

Wanneer het aankomt op uw data, uw netwerken, uw onderneming en uw mensen, dan moet u zeker weten dat de reële beveiliging niet tekortschiet. Er zijn dan ook steeds meer organisaties die investeren in penetration testing en ervoor kiezen om een pentester in te huren.

Wat is pentesting?

Een penetration test of kortweg pentest is een methode om de veiligheid van een IT infrastructuur te evalueren, door op veilige wijze kwetsbaarheden proberen te exploiteren. De kwetsbaarheden kunnen zich bevinden in besturingssystemen, applicaties, slechte configuraties of riskant gedrag van de eindgebruiker. Een penetration test kan helpen om de efficiëntie van defensiemechanismes te valideren en te controleren of eindgebruikers zich houden aan de richtlijnen op het gebied van veiligheid. 

Wat doet een pentester?

De pentester is degene die de penetration test uitvoert. Afhankelijk van de organisatie en de gestelde doelstellingen zal de pentester zich met verschillende zaken bezighouden, waaronder:

  • Het vaststellen van de haalbaarheid van specifieke aanval strategieën.
  • Het identificeren van kwetsbaarheden met een hoog risico die resulteren uit een combinatie van kleinere kwetsbaarheden die in een specifieke volgorde worden geëxploiteerd.
  • Het identificeren van kwetsbaarheden die lastig of onmogelijk te detecteren zijn met geautomatiseerde scanning software. 
  • Het evalueren van de omvang van potentiele zakelijke en operationele gevolgen van succesvolle aanvallen.
  • Het testen van de bekwaamheid van de medewerkers om aanvallen succesvol te detecteren en hierop te reageren.
  • Het verstrekken van bewijsmateriaal om investeringen in beveiligingspersoneel en technologie te verantwoorden. 

Wat kan ik verwachten van een pentest?

Wat u terugkrijgt van een penetration test is voor een groot deel afhankelijk van uw keuzes in wie u vertrouwt als partner, hoever zij kunnen gaan en wat u doet met de pentest rapporten. 

Het laten uitvoeren van een penetration test kunt u een beetje vergelijken met naar het ziekenhuis gaan voor een MRI scan: Het is iets dat u nooit wilt doen, en u hoopt dat de resultaten negatief zijn, maar u doet het wel want u wilt gemoedsrust. U wilt weten wat uw risico’s zijn in de echte wereld, en zeker weten dat u alles heeft gedaan om uw organisatie daarop voor te bereiden. 

Ja, ik wil ook een pentester inhuren!

Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij beschikken over een team van ervaren pentesters die over alle kennis en ervaring beschikken om penetration tests uit te voeren. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje te sturen naar info@80si.com. Via de link rechtsboven op deze pagina kunt u overigens ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's