TYPO3 beveiligings updates uitvoeren

TYPO3 is een Open Source Content Management Systeem (CMS), waar een grote community van developers continu aan werkt. Zodra er in dit systeem een lek gevonden wordt, wordt daar een beveiligings update voor geschreven. Deze updates moeten op alle websites die op TYPO3 draaien worden doorgevoerd, wordt dat niet gedaan, dan is er een beveiligingslek op de site en loopt de site eigenaar de kans dat zijn site gehackt en misbruikt wordt. Een gehackte site, dat wil natuurlijk niemand en daarom is het verstandig altijd de laatste TYPO3 beveiligings updates uit te voeren, of deze door een specialist te laten uitvoeren.

Waarom TYPO3 beveiligings updates uitvoeren?

We krijgen wel eens de vraag van klanten waarom er TYPO3 beveiligings updates moeten worden uitgevoerd. Nu ligt het antwoord op deze vraag natuurlijk vrij voor de hand, namelijk voor de veiligheid en beveiliging van de website. De zaken liggen echter iets gecompliceerder, want sommige updates zijn urgent, terwijl andere soms best een dagje kunnen wachten voordat ze worden uitgevoerd. Urgente updates moeten direct worden uitgevoerd, omdat de site anders daadwerkelijk een kritiek lek heeft en er dus gebruikersdata kan worden gelekt aan derden. Dit kan om allerlei soorten gebruikersdata gaan, van inloggegevens inclusief wachtwoorden van de site tot e-mailadressen uit uw nieuwsbrief aanmeldingen. Data waarvan u uiteraard niet wilt dat deze op straat komt te liggen. 

Vaak is het voor beheerders van TYPO3 websites niet helemaal duidelijk of een beveiligingsupdate nu kritiek is of niet. Het beste is natuurlijk om alle updates direct uit te voeren, maar hier is meestal nog wel wat programmeer kennis voor nodig. Sommige updates hebben namelijk een grote impact op het hele systeem, waardoor andere zaken van de website kapot kunnen gaan na het doorvoeren van de update. 

Huur een TYPO3 specialist in voor TYPO3 beveiligings updates

Omdat het voor een niet-programmeur vaak lastig te herkennen is of een update kritiek is of een dag kan wachten, is het verstandig om altijd een TYPO3 specialist te laten kijken naar de TYPO3 beveiligings updates. Wanneer zij uw systeem gaan updaten, kunnen ze namelijk ook bijkomende problemen direct oplossen. Zo weet u zeker dat uw website niet alleen veilig is, maar ook nog steeds zo werkt zoals dat voor de update het geval was. Uw TYPO3 specialist kan ook meteen voor u bepalen of updates kritiek zijn, of dat er wat minder haast geboden is bij het uitvoeren van de desbetreffende update.  

Hulp nodig bij het uitvoeren van TYPO3 beveiligings updates?

Heeft u behoefte aan wat extra hulp bij het uitvoeren van de TYPO3 beveiligings updates op uw site? Neem dan contact met ons op. Onze TYPO3 specialisten helpen u graag verder!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's