Website penetration test laten uitvoeren

U wilt een website penetration test laten uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Maar u wilt van te voren natuurlijk wel graag weten wat u kunt verwachten. Hoewel de daadwerkelijke aanpak van een website penetration test voor een groot deel afhankelijk is van de organisatie, het soort applicatie en de omvang hiervan, hanteren we wel een vaste werkwijze.

Een website penetration test laten uitvoeren, hoe gaat dat in zijn werk?

Onze website penetration testen worden op een zeer gestructureerde manier uitgevoerd. De werkwijze van onze pentesters is gebaseerd op de richtlijnen van OWASP (Open Web Application Security Project), een internationale non-profit organisatie die ondersteuning biedt bij het ontwikkelen en onderhouden van veilige webapplicaties. We testen niet alleen met geautomatiseerde tools; onze website penetration testen worden voor een groot deel uitgevoerd door echte mensen – pentesters. Op die manier kunnen we meer potentiele kwetsbaarheden identificeren en vormt de test een zeer accurate afspiegeling van de realiteit. Na afloop van website penetration test ontvangt u een testrapport met daarin onze bevindingen. We kunnen hierbij ook adviseren over de beste vervolgstappen. Op basis hiervan kunt u verder gaan met het beveiligen van uw website. 

In grote lijnen worden de volgende fases doorlopen:

 • Kennismakingsgesprek
  Tijdens dit initiële gesprek bespreken we hoe we de website penetration test gaan aanpakken. Hierbij is uiteraard ook volop ruimte om vragen te stellen.
 • Onderzoeksfase
  Tijdens de onderzoeksfase zorgen we dat we goed bekend raken met uw website en alle functionaliteiten.
 • Website penetratie test
  In deze fase gaan we over tot de daadwerkelijke uitvoering van de website penetratie test, zoals gezegd via de OWASP richtlijnen. We maken daarbij gebruik van verschillende testmethodes. 
 • Testrapport
  Onze bevindingen worden uitvoerig gedocumenteerd in een testrapport. Bij de overdracht nemen we de belangrijkste punten uit het rapport met u door. 
 • Nazorg
  Na afloop van de website penetration test kunt u bij ons terecht voor vragen en advies, en indien gewenst het aanvragen van een nieuwe website penetration test. 

Wilt u ook een website penetration test laten uitvoeren?

Als specialist op het gebied van web security zijn wij u graag van dienst! Via de link rechtsboven op de pagina kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Heeft u behoefte aan aanvullende informatie met betrekking tot penetration testing? Wij beantwoorden graag al uw vragen! Neemt u gerust contact met ons op door te bellen naar telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's