Bedrijfsprofiel op Instagram

Je kunt vanaf nu in Nederland een Instagram bedrijfsprofiel aanmaken en dat biedt een hoop voordelen! Instagram is de afgelopen jaren al veelvuldig ingezet voor bedrijfsdoeleinden, maar bood de bedrijven zelf eigenlijk weinig opties. Je kon zien hoeveel volgers je had of hoeveel personen reageerden op jouw foto's, maar daar hield het wat betreft statistieken ook op. Maar daar komt nu gelukkig verandering in.

Bestaand account omzetten naar bedrijfsprofiel

Je kunt je huidige Instagram account omzetten naar een bedrijfsprofiel. Handig, want zo raak je geen volgers kwijt en blijven al je foto's en reacties zoals ze waren. De voorwaarde om deze wijziging te kunnen doorvoeren is dat je beheerder bent van een Facebook-pagina. Je Instagram bedrijfspagina wordt namelijk aan je Facebook gekoppeld. Om je huidige account om te zetten ga je naar 'Instellingen'. Je kunt hier kiezen voor 'Overstappen op een bedrijfsprofiel'.

Voordelen Instagram bedrijfsprofiel

De bedrijfsprofielen bieden een aantal leuke voordelen voor jou als Instagram beheerder. Zo kan je vanaf het moment dat je omgaat naar een bedrijfsprofiel gebruik maken van de statistieken. Daarnaast is er een contactbutton toegevoegd en kan je promoties beheren vanuit de app.

Statistieken Instagram

Je kunt nu zien hoe vaak je bericht is bekeken, wat het bereik is van het bericht en een overzicht van de betrokkenheid op je bericht. Naast deze gegevens biedt Instagram nu ook informatie over je volgers, zoals waar je volgers vandaan komen en op welke tijdstippen jouw volgers actief zijn. Zo kan je jouw berichten op de tijden van je volgers aanpassen. De informatie over jouw volgers wordt pas getoond nadat je een week lang gebruik hebt gemaakt van een Instagram bedrijfsprofiel.

 

Bron: Instagram.com

Contactinformatie tonen op bedrijfsprofiel Instagram

Je kon al een korte omschrijving geven bij je Instagram account waarin je aangeeft wie of wat je bent en wat je doet. Nu kan je daar bij de bedrijfsprofielen ook een contactbutton aan toevoegen, dat maakt het voor je volgers net even makkelijker om met je in contact te komen! Je kunt je telefoonnummer, adres en e-mail adres toevoegen aan de contactbutton. Je hoeft niet meteen al je gegevens te delen, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor alleen een e-mail adres of alleen een telefoonnummer.

Promoties op Instagram

Je kunt nu via de Instagram app promoties aan- en uitzetten. Je moet hiervoor wel je betaalgegevens toe hebben gevoegd en de duur van de promotie bepalen, evenals de doelgroep van je advertentie.

Moet ik mijn Instagram account omzetten naar een bedrijfsprofiel?

Het hebben van een Instagram bedrijfsprofiel heeft naar onze mening een aantal belangrijke voordelen, maar er zijn natuurlijk altijd sceptici. Zoals we weten is Instagram onderdeel van Facebook en sommige mensen zijn bang dat wanneer ze een bedrijfsprofiel zullen maken, hun posts organisch minder zullen worden getoond. Tot nu toe is daar nog geen aanleiding toe en raden we je aan om je persoonlijke Instagram account om te zetten naar een bedrijfsprofiel op Instagram. Je kunt bovendien de wissel altijd weer ongedaan maken en je account weer omzetten naar een persoonlijk account.