Facebook

Facebook start test met automatisch afspelen van video's met geluid

Facebook is gek op video's dat wisten we natuurlijk al. Zo is er al een aanpassing geweest een aantal maanden geleden, waarbij video's sinds deze aanpassing automatisch worden afgespeeld, maar dan wel zonder geluid! Nu is Facebook een test gestart waarbij ze de video's nog steeds automatisch voor je afspelen, maar dan mét geluid. Tijd voor de oortjes of koptelefoon dus. 

Experimenteren met video's met geluid

Facebook is dit experiment in het klein gestart, waarbij ze een beperkte groep personen uit Australië de optie geven om te kiezen om video's vanaf het begin met geluid aan af te spelen. Niet alleen bij video's van vrienden of pagina's die gevolgd worden, maar ook bij advertenties en livestreams. 

Eerder heeft Facebook al een soortgelijke test gedaan, maar de uitkomsten waren voor Facebook niet zoals ze hadden gehoopt. Zo gaf 80% van de testpersonen aan dat ze het vervelend vonden dat bijvoorbeeld reclamevideo's automatisch met afspelen begonnen, met geluid. Ook is er al uit onderzoek gebleken dat 85% van alle video's op Facebook worden bekeken zonder geluid en dat veel gebruikers gebruik maken van ondertiteling om de video zonder geluid te begrijpen. 

Automatisch afspelen van video's op Facebook uitschakelen

Vind je het zelf ook niet zo prettig dat de video's op Facebook automatisch afspelen? Dan kan je dat eenvoudig uitschakelen. Je gaat (vanaf je smartphone) naar de Facebook app, tik vervolgens op de drie streepjes rechts onderin en ga naar je instellingen. Bij accountinstellingen kies je vervolgens voor video's en foto's -> automatisch afspelen. Tik hier op 'Video's nooit automatisch afspelen' om het automatisch afspelen van video's op Facebook uit te schakelen.