Accelerated Mobile Pagespeed

Google AMP - Accelerated Mobile Pages voor een sneller mobiel web

Smartphones en tables hebben de manier waarop wij informatie kunnen vinden gerevolutioneerd en vandaag de dag consumeren mensen veel nieuws via hun telefoon. Het mobiele web is bij uitstek geschikt om nieuws te verspreiden, maar het hebben van lange laadtijden op de pagina kan ervoor zorgen dat mensen afhaken, waardoor er inkomsten worden misgelopen. Wanneer een website afhankelijk is van de advertentiekosten, maar de gebruiker het geduld niet heeft om te wachten tot de pagina uiteindelijk is geladen, is al de moeite voor niks geweest en zal er weinig worden verdiend. 

Open Source initatief: Accelerated Mobile Pages 

Na in discussie te zijn gegaan met uitgevers en techbedrijven verspreid over de wereld heeft Google hun nieuwe Open Source initiatief gelanceerd, genaamd Accelerated Mobile Pages. Dit zorgt ervoor dat de prestaties van de mobiele websites drastisch worden verbeterd. Google wil dat websites met rijke inhoud zoals video’s, animaties en graphics in combinatie met slimme advertenties kunnen worden getoond, maar vooral gelijktijdig kunnen worden geladen. Daarnaast was het doel om dezelfde code voor meerdere platformen en apparaten te kunnen gebruiken, zodat de content direct getoond wordt, ongeacht welk type telefoon je gebruikt.

Zo gezegd, zo gedaan. Er is een nieuw open framework gebouwd, gebaseerd op bestaande web technologieen, genaamd AMP HTML. Dit zorgt ervoor dat websites lichtgewicht webpagina’s kunnen bouwen, die snel laden op alle apparaten. Dit framework is gelanceerd in oktober 2015 en klaar voor gebruik.

Dankzij dit project kunnen lezers hun kostbare tijd besteden aan het daadwerkelijk lezen van uw content, in plaats van de tijd te verspillen door te wachten tot de pagina geladen is, of nog erger: uw website direct verlaten. 

Meer weten over het Accelerated Mobile Pages project?

Wilt u meer weten over het Accelerated Mobile Pages project, of wilt u weten wat 80s Interactive hierbij voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op en we beantwoorden uw vragen graag!