Google Page Speed optimalisatie

Google PageSpeed meet de prestaties van een website voor mobiele apparaten en desktops. Dit wordt gedaan door de pagina twee keer op te vragen, de ene keer vanuit een mobiele user-agent en de tweede keer vanuit een desktop user-agent. 

Scores Google Page Speed

De score van Google PageSpeed varieert van 0 tot 100 punten. Hoe hoger de score, des te beter. Een score van 85 of hoger toont aan dat een website goed functioneert. Hoe lager de score, des te meer verbetering er nog valt te behalen.

Wat meet Google PageSpeed

Google PageSpeed meet hoe de webpagina kan worden verbeterd op twee punten:

  • Tijd waarin 'above-the-fold laadt: De tijd vanaf het moment dat een gebruiker de pagina aanvraagt tot en met het moment dat de above-the-fold content is gerenderd door de browser.
  • Tijd waarin de volledige pagina laadt: De tijd vanaf het moment dat de gebruiker de nieuwe pagina heeft aangevraagd tot en met het moment dat de volledige pagina is gerenderd door de browser.

Internetverbinding en Google PageSpeed

De snelheid van je internetverbinding kan natuurlijk per locatie verschillen, niet iedereen heeft immers dezelfde internetaansluiting. Om er voor te zorgen dat de resultaten van de Google PageSpeed test realistisch zijn, worden alleen de netwerk-onafhankelijke aspecten van de prestaties van de website gemeten, oftewel: de server configuratie, de HTML structuur van de pagina en het gebruik van externe bronnen zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript. 

Suggesties Google Page Speed implementeren

Nadat Google PageSpeed de test op de pagina heeft afgenomen, tonen ze suggesties om jouw website te verbeteren en sneller te maken. Wanneer je al deze suggesties opvolgt, zal de PageSpeed score stijgen. Uiteindelijk is de absolute prestatie van de webpagina natuurlijk nog steeds afhankelijk van de internetverbinding van de gebruiker, maar door de Google PageSpeed te optimaliseren zorg je wel voor een betere Google Indexering, want snellere websites worden hoger geïndexeerd.

Website laten optimaliseren voor Google Page Speed

Wil je graag dat je website of webwinkel voldoet aan alle eisen van Google, dus ook de PageSpeed? Wij kunnen je helpen om er voor te zorgen dat de score optimaal wordt. Voor meer informatie over het optimaliseren van de website voor Google PageSpeed kan je contact met ons opnemen.