Instagram lanceert livestreamen

Je had er misschien al over gehoord, maar het is zover! Instagram heeft een livestream functie gelanceerd, waarbij je gedurende maximaal 1 uur live verslag uit kunt brengen. De beelden van je livestream worden niet opgeslagen, dus zijn naderhand niet terug te kijken. De livestream update is niet de enige wijziging in Instagram, je kunt nu ook video's en foto's sturen via Instagram Direct die vanzelf verdwijnen. Zie je de opties voor het livestreamen of versturen van tijdelijke foto's nog niet? Geen zorgen, Instagram is de update aan het uitrollen en langzaam aan worden deze functies voor alle gebruikers beschikbaar.

Livestream op Instagram

Je bent er klaar voor, jouw allereerste livestream op Instagram! Klik op het foto icoon links bovenin. Onder in het scherm klik je nu op 'Live' en vervolgens tap je op 'Start Live Video'. Je bent nu begonnen met je livestream! Rechts boven in het scherm kan je zien hoeveel kijkers je hebt en de comments verschijnen onderin. Wil je een comment toevoegen, klik dan op 'comment'. Wil je een comment vastzetten aan de bovenkant, dan klik je deze comment aan, hou dit even ingedrukt en je comment zal bovenaan blijven staan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de optie om comments te plaatsen uit te schakelen. Wanneer je deze optie uit wilt schakelen, klik je op de drie bolletjes en selecteer je 'Turn Off Commenting'. Handig om te weten is dat de keyword filters die je misschien hebt ingeschakeld voor je gewone posts, ook gelden voor je livestream. Ben je klaar met filmen, klik dan op 'End' rechts bovenin en klik nogmaals om te bevestigen.

Update privéberichten Instagram

Met Instagram Direct kan je berichten naar een of meerdere personen sturen, maar dan in een privébericht. Deze berichten zijn dus niet te zien voor al je volgers. Met Instagram Direct kan je foto's of video's maken of uploaden vanuit je bibliotheek en deze versturen, maar je kunt ook posts die in jouw feed voorbij komen sturen, profielen delen, hashtags en locaties gebruiken en foto's en video's die uit zichzelf weer verdwijnen. 

Foto's en video's die uit zichzelf verdwijnen

Met deze update lijkt Instagram de aanval te openen op Snapchat, want kon je vroeger alleen daar berichten naar elkaar sturen die zouden verdwijnen, dat kan nu ook gewoon op Instagram! Wanneer je Instagram Direct gebruikt, kan je op het foto icoon links bovenaan klikken of vanuit je feed naar rechts swipen. Klik nu onder op de cirkel om een foto of video te maken en kies je effect. Klik vervolgens op het pijltje naar rechts en selecteer de persoon (of personen) naar wie je jouw bericht wilt versturen. Kies je meerdere personen, dan krijgen ze allemaal een individueel bericht. Kies je een groep, dan kan iedereen in de groep reageren. Klik op 'Send' onderaan om jouw bericht te versturen.

Let op: Je kunt alleen verdwijnende foto's en video's sturen naar personen die jou al volgen of die berichten van je toestaan. Stuur je andere dingen via Instagram Direct, zoals posts van je feed, text of hashtags, dan blijven deze berichten wel gewoon zichtbaar in het gesprek.