Korper ICT en 80s Interactive lanceren RPA

Er bestaat al gedurende een aantal jaren een goede samenwerking tussen Korper ICT en 80s Interactive. Zowel Korper ICT als wij van 80s Interactive zijn geïnteresseerd in automatisering en proberen dit waar mogelijk toe te passen. We beseffen ons goed dat automatisering niet alleen heel leuk en handig is voor ons, maar dat ook zo kan zijn voor andere bedrijven en daar willen we ze graag mee helpen. Er zijn namelijk tal van taken die in veel bedrijven voorkomen, zoals het uitsturen van facturen, betalingen controleren of helpdesk activiteiten waarbij het niet meer nodig is om dit handmatig uit te voeren en daar vertellen we je graag wat meer over! Dit zijn namelijk allemaal zaken die volledig geautomatiseerd kunnen worden.

Robotic Process Automation

Zo gezegd, zo gedaan. In samenwerking met Korper ICT zijn we RPA gestart. RPA staat voor Robotic Process Automation en zoals de naam wellicht al doet vermoeden, houdt dit in dat robots taken automatiseren. Robots? Ja, software robots om precies te zijn! Deze handige robots kunnen personeel flink ontlasten van alle herhalende taken die in een bedrijf voorkomen. Je kent ze vast wel, van die taken die je elke week wel moet uitvoeren, die elke keer exact hetzelfde van je vergen, maar waar je wel altijd goed bij moet opletten om geen kleine foutjes te maken.

robot rekenmachineFacturen sturen is hier een goed voorbeeld van. Geregeld zien we bij bedrijven dat een werknemer een offerte maakt en uitstuurt. Wanneer de offerte is goedgekeurd en de opdracht is uitgevoerd, moet er ook een factuur worden gestuurd. De werknemer pakt de offerte er weer bij en gaat de omschreven regels met bedragen over typen naar een factuur. Een zeer belangrijk, maar saai klusje waar een foutje eenvoudig kan gebeuren. Om de werknemer te ontlasten en foutjes te voorkomen, kun je hiervoor software robots inzetten. 

Software robots

Software robots zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Robotica wetenschap. De Robotica wetenschap is gericht op systeemintegratie en wanneer een robot op een goede manier is ontworpen, kan de robot zijn waarnemingen vertalen naar een handeling die de robot zelf kan uitvoeren. Komt er een probleem naar voren, dan kan de robot dit probleem zelf oplossen zodat de taak alsnog volledig kan worden uitgevoerd. 

Het zijn geen fysieke robots, het is slimme software. Deze software kan interactie hebben met bedrijfsapplicaties om zo de bedrijfsprocessen te kunnen optimaliseren. De software robots kunnen met dezelfde interface werken als dat werknemers doen, dus bedrijven hoeven verder geen software wijzigingen door te voeren om gebruik te kunnen maken van software robots. 

De software robots kunnen allerlei taken uitvoeren. Ze kunnen zaken overtypen, met elkaar vergelijken, zaken in het systeem invoeren en administratieve handelingen uitvoeren. Ook de helpdesk afdeling is geen vreemd terrein voor de software robots. 

Het inzetten van software robots brengt een aantal handige voordelen met zich mee. Zo werken de robots 24 uur per dag, dus de taken worden continu aan de lopende band uitgevoerd. De robots hebben geen pauzes en vakanties en worden ook nooit ziek. Dit zorgt ervoor dat bedrijven een betere kans hebben om Operational Excellence te bereiken, waarbij snel, efficiënt en goed werken essentieel zijn. Foutloos werken, onderdeel van Operational Excellence, is misschien wel het grootste voordeel van de software robots, ze maken namelijk geen fouten.  

Gebruik maken van RPA in jouw organisatie?

Ben je ook enthousiast geworden over Robotic Process Automation en denk je dat dit een geschikte oplossing is voor je bedrijf? Bezoek dan eens de website van RPA en lees alles wat je moet weten over deze automatiserings toepassing.