Magento beveiligingspatch SUPEE-8788

Vandaag is de beveiligingspatch SUPEE-8788 uitgekomen voor de Enterprise Edition 1.14.3 en Community Edition 1.9.3 van Magento. Belangrijk om meteen te updaten, want ook deze patch dicht belangrijke kwetsbaarheden. Zo is het zonder deze patch voor kwaadwillenden onder andere mogelijk om misbruik te maken rondom het betaalproces, het uitloggen van gebruikers en de cache van de webwinkel. Kortom, allemaal zaken die je liever voorkomt dan geneest. Wacht dus ook niet langer, update je magento webwinkel vandaag nog!

Magento patch 

Magento brengt geregeld nieuwe beveiligingspatches uit. Deze updates helpen om je webwinkel beter te beveiligen en er voor te zorgen dat hackers er niet in komen. Ook worden fouten in het systeem middels deze patches verholpen. Per jaar verschijnen er gemiddeld een aantal magento updates.

Magento patches up-to-date houden

Wanneer je een Magento webshop hebt, is het dus erg belangrijk om altijd up-to-date te zijn. Installeer beveiligingspatches daarom zo snel mogelijk wanneer ze uitkomen. Zo voorkom je dat kwaadwillenden aan de haal gaan met je klantgegevens zoals e-mail adressen, betaalgegevens en wachtwoorden. De patches zijn ook belangrijk om er voor te zorgen dat er geen virussen of malware op je webwinkel worden geïnstalleerd. Er wordt vaak gedacht 'mijn webwinkel is niet interessant voor hackers', maar helaas is niets minder waar. Vaak worden hacks uitgevoerd door zogenaamde botnets. Deze botnets voeren geautomatiseerd aanvallen uit op alle webwinkels die ze kunnen vinden, dus ook voor jouw webwinkel is het belangrijk om te updaten.

Hoe weet ik of er Magento updates zijn?

Wanneer je ingelogd bent in je Magento beheeromgeving krijg je een melding bovenaan in het scherm dat er updates beschikbaar zijn. Deze update kan je installeren, maar je kunt er vaak ook voor kiezen om direct te upgraden naar de nieuwste Magento versie. In de nieuwste versie zijn de beveiligingspatches al doorgevoerd. Maar let op: wanneer je upgrade naar de nieuwste Magento versie, zal je voor een flinke klus komen te staan. Dit soort updates zorgen er bijna altijd voor dat onderdelen van de webwinkel breken, dus weet waar je aan begint! Heb je geen toegang tot de beheeromgeving van je webwinkel? Dan kan je via MageReport controleren of er beveiligingslekken op je webwinkel zijn door de URL van je webwinkel in te voeren.

Magento patch SUPEE-8788 laten installeren

Durf je het niet aan om zelf je Magento patch te installeren? Dat horen we vaker, maar wees gerust. Wij kunnen voor €99,- (ex. BTW) Magento patch 8788 voor je installeren. We zorgen er dan niet alleen voor dat de patch is geïnstalleerd, maar ook dat je webwinkel volledig blijft werken, wel zo prettig natuurlijk. Wil je dat wij je Magento webshop updaten? Neem dan contact met ons op.

Magento patches overgeslagen

Om de meest recente Magento patch te kunnen installeren, moeten alle eerder uitgebrachte patches ook geïnstalleerd zijn. Heb je wat van de oude patches niet geïnstalleerd, dan kan de nieuwste ook niet worden geïnstalleerd. Ook hier kunnen we je bij helpen. We zorgen er dan voor dat eerst de oude patches worden doorgevoerd alvorens de meest recente te installeren. Uiteraard zorgen we er dan ook voor dat je webshop volledig blijft draaien en er geen zaken kapot gaan. Meer weten over het laten uitvoeren van beveiligingspatches in Magento, of je webshop laten updaten? Neem dan contact met ons op.