Mobile-friendly label uit Google zoekresultaten

Google heeft eerder deze week het 'mobile-friendly label' verwijderd uit de mobiele zoekresultaten. Het was al eerder aangekondigd, maar nu is het label dan ook echt verdwenen uit de zoekresultaten.

Ranking mobiele websites

Websites die mobiel-vriendelijk zijn bevonden door Google worden hoger weergegeven in de mobiele zoekresultaten. Dat was natuurlijk al een tijdje zo en om aan te geven welke websites echt geschikt waren voor mobiel gebruik riep Google het 'Mobile-friendly label' in leven. Al deze mobiel-vriendelijke websites kregen in de zoekresultaten een melding om aan te geven dat ze goed te gebruiken zijn op mobiele apparaten. Heeft het verwijderen van dit label dan ook invloed op de ranking van mobiele websites? Gelukkig niet, websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik worden nog steeds hoger geïndexeerd, je kunt ze alleen niet meer herkennen aan het label. 

Mobile-friendly label verwijderd

Waarom heeft Google het mobile friendly label nu verwijderd? Voornamelijk om de zoekresultaten op mobiele apparaten wat op te schonen. 60% van alle zoekopdrachten in Amerika worden namelijk gedaan op een mobiel apparaat. Bovendien voldoen tegenwoordig ongeveer 85% van alle websites aan de criteria die Google aan een mobielvriendelijke website heeft gesteld, dus dan wordt het label natuurlijk ook een beetje overbodig.

Mobile friendly test

Wil je weten of jouw website voldoet aan alle eisen die Google heeft gesteld voor een mobiel vriendelijke website? Dat kan via de test tool van Google. Voer de domeinnaam in en Google gaat de website analyseren, waarna je het resultaat direct te zien krijgt.