Nonsecure Collection of Passwords waarschuwing in Chrome 56 en hoger

Sinds januari 2017 is Chrome versie 56 uitgekomen en daarna uiteraard nog nieuwere versies. Sinds deze versie, geeft Google meldingen bij sites waar wachtwoorden of creditcardgegevens worden gevraagd wanneer deze site niet over een SSL certificaat beschikt. De melding die wordt gegeven bestaat uit “Not Secure” en kan zoals je zult begrijpen je bezoekers afschrikken. Belangrijk dus om wat aan te doen, maar vaak krijgen we de vraag wat een SSL certificaat dan is, dus eerst meer daarover.

SSL certificaat 

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat belangrijke en vertrouwelijke informatie die je verzameld via je website versleuteld wordt verzonden. Dit betekent dat de gegevens die worden ingevoerd niet kunnen worden onderschept. Websites die gebruik maken van een SSL certificaat, zijn eenvoudig te herkennen aan het groene slotje voor de URL.

Door gebruik te maken van een SSL certificaat, weten je bezoekers dat je website veilig is om gegevens achter te laten en dat levert weer meer vertrouwen op.

Non Secure melding Google Chrome

Weer even terug naar de Non Secure meldingen van Google. Google is bezig met het uitvoeren van een lange termijn plan, dat bestaat uit het geven van ‘Not Secure’ meldingen bij websites die geen gebruik maken van een SSL certificaat en dus gebruik maken van het non-encrypted HTTP protocol. Wanneer je website dus geen SSL certificaat heeft en je vraagt bezoekers wel om gegevens achter te laten, dan is het goed mogelijk dat je zo’n melding krijgt.

Uitleg not secure

Google stuurt hier ook een e-mail over naar de beheerder van de domeinnaam. In deze e-mails, worden de URLS aangegeven waar om gegevens wordt gevraagd en welke niet voldoen aan het HTTPS protocol. Om de ‘Not Secure’ melding die bezoekers die je site bezoeken te zien krijgen weg te krijgen, moet je een SSL certificaat (laten) installeren. Alleen met een HTTPS verbinding kun je deze Google melding voorkomen.

80s Interactive installeert jouw SSL certificaat

Heeft jouw website nog geen SSL certificaat en ontvang je de ‘Not Secure’ meldingen van Google? Neem dan contact met ons op. Onze beveiligingsspecialisten helpen je graag met het installeren van het certificaat en zorgen ervoor dat ook jouw website gebruik maakt van het HTTPS protocol.