Spookfactuur ontvangen, wat moet ik doen?

U heeft een factuur ontvangen, maar de aangegeven diensten of producten heeft u nooit besteld of afgenomen? Dan is de kans groot dat u een spookfactuur in handen heeft. Maar wat is een spookfactuur en wat moet u ermee doen?

Wat is een spookfactuur?

Er zijn bedrijven die gegevens zoals e-mail adressen, maar ook fysieke adressen opkopen. Naar deze verzamelde adressen gaan ze vervolgens facturen sturen voor producten en diensten die de ontvanger nooit heeft afgenomen of aangevraagd. Een van de de diensten/producten die vaak worden vermeld op deze facturen zijn domeinnamen. De hoop is natuurlijk dat elke ontvanger de factuur gewoon betaalt, waardoor de verzender van de factuur flink wat geld kan verdienen zonder hier al te veel voor te doen, maar wanneer we naar de kleine lettertjes van de factuur gaan kijken, zien we dat het eigenlijk om een offerte gaat. 

Melding maken bij fraudemeldpunt

Heeft u een spookfactuur ontvangen? Betaal deze factuur vooral niet(!) en maak melding van de spookfactuur bij het Steunpunt Acquisitiefraude via fraudehelpdesk.nl, dit is het landelijke meldpunt voor acquisitiefraude. Stuur hierbij ook een kopie van de spookfactuur mee, dan kan uw klacht zo goed mogelijk worden behandeld.

Spookfacturen niet betalen

Betaal de spookfactuur niet! Wanneer u deze wel betaalt, neemt u vanaf dat moment waarschijnlijk wel een dienst of product af, zonder dat u daar om heeft gevraagd. Controleer uw ontvangen facturen altijd goed.