Twitter wijzigt manier karakters tellen, meer ruimte om te Tweeten!

Twitter gaat er vanaf volgende week voor zorgen dat wanneer je een Tweet met een afbeelding of video post, er wat soepeler wordt omgegaan met het aantal karakters dat je mag gebruiken. Maar wat gaan ze precies aanpassen om er zorg voor te dragen dat jouw Tweet ook daadwerkelijk de 140 tekens kan gebruiken?

Media bijlagen bij een Tweet

Media bijlagen, zoals foto's, GIF's, video's en polls zullen niet langer tekens van de maximale 140 afsnoepen, waardoor je net wat meer ruimte krijgt om je Tweet zo te maken zoals jij dat wilt. 

Replies op een Tweet

Wanneer je op dit moment reageert op een Tweet van iemand anders, dan wordt in jouw reactie @username (van de persoon waar je op reageert) gezet. Deze username telde tot nu toe mee in het aantal karakters, en dat is natuurlijk niet zo prettig wanneer het om een lange gebruikersnaam gaat. Ook dit zal vanaf de wijzigingen straks niet meer meetellen, dus ook hier weer wat meer ruimte voor jouw woorden!

Retweet en Quote Tweet

Je bent lekker aan het scrollen op je timeline en komt een bericht tegen dat je graag wilt delen. Je kunt het bericht retweeten, maar je kunt het ook quoten. Bij het quoten heb je de mogelijkheid om je eigen bericht aan de Tweet toe te voegen, maar hier krijg je nooit de 140 tekens voor beschikbaar. Binnenkort krijg je ook als je een retweet of quote tweet uitvoert de mogelijkheid om de quote te voorzien van jouw bericht bestaande uit maximaal 140 tekens. Kan je eindelijk echt zeggen wat je wilt.