Adverteren op Facebook

Bent u met uw bedrijf al actief op Facebook? Zo niet, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Facebook biedt namelijk unieke mogelijkheden om advertenties te tonen aan de mensen die het meest geneigd zijn om interesse te hebben in uw onderneming.

Waarom adverteren op Facebook?

Facebook behoort tot de meest gebruikte sociale netwerken ter wereld en heeft maar liefst 1,4 miljard gebruikers. In Nederland zitten er momenteel 9,6 miljoen mensen op Facebook, waarvan er zo’n 6,8 miljoen dagelijks actief zijn. Maar afgezien van het grote bereik zijn er nog meer redenen om op Facebook te adverteren. Facebook maakt het namelijk mogelijk om zeer gericht te adverteren. Zo kunt u instellen dat uw advertentie alleen aan een bepaalde groep mensen wordt getoond. Deze groep kunt u vaststellen op basis van o.a. geslacht, leeftijd, locatie, taal en/of persoonlijke interesses. Maar u kunt ook verder ‘filteren’ door bepaalde kenmerken aan te vinken, zoals het opleidingsniveau en of de gebruikers wel of geen kinderen hebben. Op die manier weet u dus zeker dat uw Facebook advertentie door de juiste doelgroep wordt gezien, en kunt u veel effectiever adverteren. Nog een voordeel is dat u van tevoren een budget kunt vaststellen, zodat u niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan. 

Adverteren op Facebook, hoe werkt dat?

Wanneer u een Facebook pagina voor uw bedrijf heeft, kunt u adverteren op Facebook. U zult bij deverse posts de term ‘Boost post’ tegenkomen. Hiermee kunt u niet alleen Facebook advertenties plaatsen, u wordt ook actief op de hoogte gehouden van de prestaties van uw advertenties en van hoe uw budget precies wordt besteed. Adverteren op Facebook kan met een aantal verschillende doelstellingen. Zo is het mogelijk om te richten op het verzamelen van Likes voor uw pagina, maar kunt u ook een geplaatste update onder de aandacht brengen. Het mooie aan adverteren op Facebook is dat u op ieder gewenst moment uw Facebook advertentie kunt stopzetten en uw budget, doelgroep en advertentie kunt bewerken. 

Facebook beheer uitbesteden

Naast het daadwerkelijk opzetten van een Facebook advertentie moeten natuurlijk ook de statistieken en de reacties in de gaten gehouden worden, zodat u uw strategie kunt blijven verbeteren. Het beheren van de Facebook pagina voor uw bedrijf kan dus nog best wat tijd en moeite vergen, zeker als u ook wilt adverteren op Facebook. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om het Facebook beheer van uw bedrijfspagina aan ons uit te besteden. Op die manier weet u zeker dat uw Facebook account actief blijft en uw advertentie budget optimaal wordt besteedt.

Meer weten over adverteren op Facebook?

Wilt u graag meer weten over adverteren op Facebook, of wilt u het beheer van uw Facebook bedrijfspagina aan ons uitbesteden? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij maken graag voor u inzichtelijk wat u met adverteren op Facebook kunt bereiken en kunnen u een vrijblijvende offerte bieden. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's