Huisstijl laten ontwerpen

Wie een onderneming begint, zal na moeten denken over een eigen huisstijl. In dit artikel vertellen we wat meer over wat een huisstijl precies is, wat het belang ervan is, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen. 

Wat is een huisstijl?

De huisstijl van uw onderneming kan gedefinieerd worden als de bewust gekozen manier van presentatie naar buiten toe. U kunt de huisstijl zien als de visuele identiteit van uw onderneming. Deze visuele identiteit is terug te vinden in alle visuele uitingen van uw bedrijf, zowel digitaal als niet-digitaal: uw website, uw nieuwsbrieven, uw visitekaartjes, uw flyers en brochures, uw advertenties, enzovoorts.

Het belang van een goede huisstijl 

Als ondernemer wilt u natuurlijk een zo goed mogelijke indruk bij uw doelgroep achterlaten. Hiervoor moet uw onderneming een goede uitstraling hebben. Een huisstijl is het gezicht van uw bedrijf, hetgeen waar uw (potentiele) klanten u aan kunnen herkennen, hetgeen waarmee u zich van uw concurrenten kunt onderscheiden. Een consistent gebruik van de huisstijl zorgt voor een professionele uitstraling. Maar een huisstijl kan ook de kernwaarden van uw onderneming uitdragen.

Huisstijl elementen

De huisstijl ontwerpen begint vaak met een logo. Andere elementen van de huisstijl zijn het kleurgebruik, de typografie (lettertypes en lettergroottes), de stijl van uw fotografie of illustraties, de lay-out, enzovoorts. Zodra deze elementen zijn vastgesteld, dienen ze consistent in alle visuele uitingen van uw onderneming terug te komen. Op die manier creëert u namelijk herkenbaarheid.

Ontwerpen huisstijl

Een huisstijl ontwerpen is nog lang niet zo makkelijk; nog afgezien van het feit dat u moet kunnen omgaan met design software zoals Photoshop of Illustrator, zijn er een heleboel factoren waar rekening mee gehouden moet worden. Een huisstijl ontwerpen draait niet alleen om wat u mooi vindt. Het moet tenslotte ook representatief zijn voor uw onderneming en uw doelgroep aanspreken. Het is dan ook zeker de moeite waard om het ontwerpen van uw huisstijl aan een professional uit te besteden. 

Uw huisstijl door 80s Interactive laten ontwerpen

U wilt een huisstijl laten ontwerpen? Dan bent u bij ons aan het juist adres! Wij beschikken over ervaren ontwerpers die precies weten hoe zij de identiteit van uw onderneming visueel kunnen weergeven. Ook als u niet tevreden bent met uw huidige huisstijl kunnen wij u van dienst zijn; u kunt door ons een nieuwe en verbeterde huisstijl laten ontwerpen die beter aansluit bij de identiteit van uw onderneming. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's