Mobiele website ontwerp laten maken

Maar liefst 52,7% van alle wereldwijde website bezoeken gaat via mobiel, en in Nederland ligt dit percentage nog hoger. Het is dan ook van essentieel belang dat uw mobiele website goed in elkaar zit. Op deze pagina bespreken we enkele cruciale elementen van uw mobiele website ontwerp

Ontwerp mobiele website

Tegenwoordig wordt vaak eerst de mobiele website ontworpen, waarna deze vervolgens wordt uitgebreid tot een ontwerp voor laptops en desktop computers. Deze mobile first benadering is erg handig voor websites waar de mobiele content identiek moet zijn aan de content op de desktop site. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het andersom te doen en een mobiele website als tweede te ontwerpen. In dat geval begint u met vaststellen welke elementen van uw desktop website op uw mobiele website aanwezig moeten zijn. Er moet onderzocht worden welke content belangrijk is voor bezoekers, welke elementen er genegeerd worden, en welke stappen bezoekers doorgaans nemen wanneer zij uw website bezoeken. Zo creëert u een mobiele website met een optimale gebruikerservaring.

Navigatie mobiele website

Smartphone schermen zijn te klein voor het navigatie menu van een desktop site, en moeten voor het mobiele website ontwerp dus anders ontworpen worden. Dat wil niet zeggen dat alles simpelweg kleiner moet. Don’t shrink, rethink! Knoppen moeten ontworpen worden voor aanraking; op een smartphone kunt u nu eenmaal niet ‘hoveren’ met een muis of gebruik maken van een rechtermuisknop. Mobiele drop down menu’s moeten dus geactiveerd worden door te tikken.

Er dient voldoende ruimte tussen links te zijn om ervoor te zorgen dat gebruikers niet per ongeluk op de verkeerde link tikken. Het is slim om tevens een soort feedback te integreren voor wanneer het scherm wordt aangeraakt; met een langzame verbinding moeten bezoekers, wanneer zij op een link of knop tikken, soms even wachten voor de volgende pagina is geladen. Door de knop ‘ingedrukt’ te laten lijken of een linkje te markeren weten ze dat hun aanraking door het toestel is geregistreerd.

Content mobiele website

Ook de content moet worden aangepast in uw mobiele website ontwerp. Afbeeldingen moeten geoptimaliseerd worden voor mobiel, niet alleen voor een goede weergave maar ook om de laadtijd tot een minimum te beperken. Teksten moeten zo worden opgemaakt dat ze passen in de breedte van het smallere smartphone scherm. Er moet eenvoudig door een tekst een gescrold kunnen worden door het vegen met een vinger.

Mobile specific functies

Bij het creëren van een mobiele website ontwerp is het ook tijd om na te denken over welke mobile specific functies u zou kunnen toepassen. We hebben het hier over functies die niet beschikbaar zijn op de desktop website. Denk bijvoorbeeld aan een ‘Tap-to-Call’ link op uw contactpagina, waarbij met één keer tikken direct het betreffende telefoonnummer gebeld kan worden, of het benutten van de GPS functie van smartphones voor het aanbieden van locatie-specifieke diensten.

Ontwerp mobiele website nodig?

Zoals u al gemerkt heeft komt er nog best wat kijken bij het creëren van een mobiele website ontwerp. Het is dan ook zeker aan te raden om dit uit te besteden aan een professional.

Wilt u een ontwerp voor een nieuwe mobiele website laten maken, of is uw huidige mobiele website aan vernieuwing toe? Dan bent u bij 80’s Interactive aan het juiste adres! Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's