Ontwerp voor uw landingspagina

Met een landingspagina kunt u bezoekers aanmoedigen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief, het verstrekken van contactgegevens, het kopen van een product of het boeken van een consult. Echter is het belangrijk om te weten een doordacht ontwerp een grote invloed heeft op de effectiviteit van de landingspagina. Hieronder vertellen we daar wat meer over. 

Richtlijnen voor het ontwerp van een landingspagina

Hoewel er geen exacte formule bestaat voor het creëren van een perfecte landingspagina, zijn er wel een aantal richtlijnen die de kans op succes kunnen vergroten. Een goede landingspagina bevat in elk geval:

 • Korte maar krachtige koppen
  De koppen of paginatitels zijn het eerste dat bezoekers lezen. Ze mogen dus niet verwarren of saai zijn, maar moeten direct de aandacht trekken. Adresseer een specifiek punt dat gerelateerd is aan de content en de bezoeker overhaalt over verder te lezen. 
 • Foutloze teksten
  Een landingspagina die vol staat met spelling- en grammaticafouten zal niet snel vertrouwen opwekken bij de bezoeker. Zorg daarom dat u uw teksten altijd naleest voor u ze publiceert en schakel een proofreader in die de foutjes waar u overheen leest eruit kan halen. 
 • Niet te veel links
  Een te grote hoeveelheid links naar andere webpagina’s zal de bezoeker alleen maar afleiden en een negatieve impact hebben op conversies. Op een gewone homepagina zijn veel links vanzelfsprekend, maar op een landingspagina verdient simpliciteit de voorkeur.
 • De belangrijkste content ‘boven de vouw’
  Het gedeelte van de landingspagina dat zichtbaar is voor de bezoeker zonder dat hij hoeft te scrollen, noemen we ‘boven de vouw.’ Dit is de plek waar de belangrijkste onderdelen van de webpagina zich moeten bevinden. Zorg dat de Call-to-Action zich boven de vouw bevindt, en dat hij direct in het oog springt. Een bezoeker moet er niet naar hoeven zoeken!
 • Een sterke Call-to-Action
  Na het lezen van de paginatitel moet het voor de bezoeker direct duidelijk zijn wat hij moet doen. Dit bereikt u met een sterke Call-to-Action (CTA). Deze bestaat uit een korte maar overtuigende zin en een knop die de bezoeker naar de gewenste actie moet leiden.

A/B testen landingspagina

Het creëren van een effectieve landingspagina is vaak een kwestie van experimenteren en uitproberen wat het beste werkt. A/B testing is een methode die wordt toegepast om uit twee of meer ontwerpen de beste variant te selecteren. Dat betekent dat u, met behulp van tools als Google Analytics, verschillende landingspagina elementen test om te achterhalen welke versie het meest effectief is. Zo kunt u bijvoorbeeld de effectiviteit van een video versus een foto vergelijken, verschillende designs en schrijfstijlen uitproberen of kijken welke CTA de meeste leads genereert. 

Ontwerp landingspagina uitbesteden

Zoals u merkt komt er nog heel wat kijken bij het ontwerpen van een landingspagina. Het is dan ook zeker aan te raden om deze werkzaamheden uit te besteden aan een specialist die hier ervaring mee heeft. Wij kunnen voor u een professioneel landingspagina design maken. Ook kunnen wij u adviseren over welke strategie het meest geschikt is voor het verhogen van het aantal conversies en het behalen van uw zakelijke doelstellingen.

Ja, ik wil een landingspagina ontwerp laten maken!

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwerpen en het ontwikkelen van landingspagina’s en het opzetten van marketing campagnes. Wilt u graag meer informatie over onze diensten, neemt u dan gerust contact op. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com. Liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen voor een landingspagina ontwerp? Klik dan op de link rechtsboven op deze pagina!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's