Responsive design, wat houdt dat in?

Een website moet er goed uit zien en gemakkelijk te gebruiken zijn, ongeacht het apparaat waar de website op bekeken wordt. Responsive design noemen we dit. Op deze pagina leggen we uit waarom responsive design zo belangrijk is, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Wat is responsive design?

Responsive design maakt gebruik van HTML en CSS om de content op een website te schalen, te verbergen of te verplaatsen, met als doel de website gebruiksvriendelijker en visueel aantrekkelijker te maken. Websites met een responsive design reageren op hun omgeving. Ze zijn in staat zich automatisch aan te passen aan het apparaat waarop ze worden bekeken, of dat nu een desktop computer, laptop, tablet of smartphone is.

Waarom is responsive design zo belangrijk?

Responsive design is de afgelopen jaren een steeds grotere rol gaan spelen. Dat komt door het sterk toenemende gebruik van smartphones en tablets. Het gebruik van dergelijke mobiele apparaten is dusdanig toegenomen dat het het gebruik van desktops en laptops overstijgt. Met andere woorden: websites worden vaker via een mobiel apparaat bezocht dan via een normale computer. Daar komt nog eens bij dat de moderne internetgebruiker een stuk veeleisender is. Komen zij op een website die niet geschikt is gemaakt voor het apparaat dat zij gebruiken, dan zullen ze bijna altijd meteen wegklikken. Een responsive design is dus noodzakelijk voor elke website.

Elementen van een responsive design

Een responsive design beschikt over:

  • Een fluid grid layout, waarbij de website elementen niet met vastgestelde pixel waarden worden aangegeven maar gecodeerd zijn in relatieve verhoudingen (percentages);
  • Schermresoluties die zich automatisch aanpassen aan het apparaat waarop de website bekeken wordt;
  • Flexibele, automatisch schaalbare afbeeldingen die geoptimaliseerd zijn voor het web;
  • Teksten die goed leesbaar zijn (zonder in te hoeven zoomen);
  • Een navigatie die zich aanpast aan het apparaat waarop de website bekeken wordt (bij smartphones bijvoorbeeld een navigatiestructuur met grotere knoppen die eenvoudig met de vingers bediend kunnen worden);
  • Pseudo-elementen (elementen die op smartphones worden weggelaten vanwege minder ruimte).

Een responsive design laten maken?

Wilt u graag een professionele website met een responsive design laten maken? Of is uw huidige website nog niet responsive genoeg om te voldoen aan de huidige internetstandaarden? Neemt u dan contact op met ons! Wij ontwikkelen uitsluitend websites en webshops met een responsive design, die aan alle huidige internetstandaarden voldoen. Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden. Uiteraard kunnen we u ook een vrijblijvende offerte bieden.  

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's