Responsive ontwerp voor uw website

Een responsive ontwerp voor uw website is tegenwoordig geen bijzaak meer; het is pure noodzaak! Op deze pagina leggen we uit wat een responsive ontwerp precies is, waarom het zo belangrijk is, en wat 80’s Interactive op dit gebied voor u kan betekenen. 

Wat is een responsive ontwerp?

Spreken we over een responsive ontwerp, dan hebben we het over een website met een responsief of ontvankelijk ontwerp. Dat klinkt in de eerste instantie wellicht wat vaag, maar het komt het erop neer dat een website zo is ontworpen dat deze er op alle apparaten goed uitziet en gebruiksvriendelijk is. Dat geldt voor desktop computers en laptops, maar ook voor smartphones en tablets. Een website met een responsive ontwerp kijkt bij wijze van spreken eerst naar welk apparaat er gebruikt wordt om de website te bekijken, en zorgt vervolgens voor de juiste resolutie en een passende weergave van de layout, de navigatie en de content. 

Elementen van een responsive website ontwerp

Een responsive ontwerp draait niet alleen om aanpasbare schermresoluties en automatisch schaalbare afbeeldingen. Er zijn nog meer factoren die een rol spelen bij een goede weergave en een goede gebruiksvriendelijkheid op mobiel. Bij een niet-responsive ontwerp wordt de website op een smartphone op dezelfde manier weergegeven als op een computerscherm, wat betekent dat de gebruiker moet inzoomen om tekst te kunnen lezen. Bij een website met een responsive ontwerp hoeft dat niet – alle elementen zijn dan passend gemaakt voor een mobiel scherm. In veel gevallen betekent dat ook een andere navigatie, met knoppen die groot genoeg zijn om met uw vingers te bedienen. Een smartphone scherm is smaller, wat betekent dat er op de mobiele versie doorgaans meer gescrold wordt. Ook elementen zoals Tap to Call links (telefoonnummers die je met één keer tikken direct kunt bellen) zijn onder deel van een responsive ontwerp.

Waarom is een responsive ontwerp zo belangrijk?

Voorheen speelde een responsive ontwerp niet zo’n grote rol; vrijwel iedereen maakte gebruik van het internet via een desktop computer of een laptop en deze apparaten hadden min of meer allemaal dezelfde resolutie. Sinds de opkomst van smartphones en tablets, moeten webdesigners echter rekening houden met allerlei verschillende schermformaten en resoluties. Sterker nog, uw website wordt tegenwoordig vaker vanaf een mobiel apparaat bezocht dan vanaf een gewone computer! En het mobiele gebruik zal alleen maar blijven toenemen. Daarbij zijn internetgebruikers tegenwoordig een stuk veeleisender geworden; een website die niet geschikt is voor mobiel, of niet goed functioneert, wordt vrijwel direct weg geklikt. Kortom: een responsive ontwerp is tegenwoordig onmisbaar.

Een responsive website ontwerp laten maken

Heeft u al een website online staan, maar heeft deze geen responsive ontwerp? Dan maken wij daar graag een responsive website van! Ook als u nog helemaal geen website heeft, kunt u bij ons terecht voor een responsive website ontwerp en de realisatie hiervan. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's