Visitekaartje laten ontwerpen

Een goed ontworpen visitekaartje is één van de eerste dingen waarmee u zich van uw concurrenten kunt onderscheiden. Op deze pagina benadrukken we het belang van goede visitekaartjes, wat er belangrijk is bij het laten ontwerpen van visitekaartjes en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen. 

Het belang van goede visitekaartjes

Hoewel het bedrijfsleven zich steeds meer naar het World Wide Web verplaatst, is het visitekaartje nog altijd een hoeksteen van een onderneming. Als u geen visitekaartje heeft dat u kunt uitdelen aan potentiele cliënten of partners, dan loopt u veel kansen mis. 

Het is echter goed om te weten dat niet alle visitekaartjes hetzelfde zijn. Tegenwoordig kan iedereen zijn of haar eigen visitekaartjes online ontwerpen en laten drukken voor slechts een paar euro. Dit soort visitekaartjes zijn doorgaans van een mindere kwaliteit en voorzien van standaard clip art die gerelateerd is aan het vakgebied waarin het bedrijf zich bevindt. 

Met andere woorden, er zijn heel veel slecht ontworpen visitekaartjes in de wereld! En dat is zowel een uitdaging als een kans: om op te vallen moet u een ontwerp hebben dat er fantastisch uitziet en waarmee u uzelf kunt onderscheiden van de rest. Door een kwalitatief hoogwaardig, origineel, representatief visitekaartje te laten ontwerpen kunt u ervoor zorgen dat u uw concurrenten al een stapje voor bent, nog voordat men uw website zelfs maar gezien heeft!

Visitekaartje laten ontwerpen: belangrijke punten

  • Zoals gezegd heeft u tegenwoordig de mogelijkheid om voor enkele euro’s visitekaartjes te laten drukken. Maar afgezien van het feit dat dergelijke visitekaartjes van een slechte kwaliteit zijn, heeft u zeer beperkte ontwerpmogelijkheden. Ook wordt het logo van het drukbedrijf vaak op de achterkant neergezet, wat allesbehalve professioneel overkomt. Het is dan ook zeker aan te raden om uw visitekaartje door een professional te laten ontwerpen en vervolgens door een gespecialiseerd drukbedrijf te laten drukken. Op die manier heeft u alle vrijheid in het ontwerp en kunt u een visitekaartje creëren dat in alle opzichten aansluit bij wat u wilt uitstralen met uw onderneming.
  • Uw visitekaartje moet aansluiten bij uw huisstijl, oftewel de visuele identiteit van uw onderneming. Dat betekent niet alleen dat uw logo erop staat. Ook de kleuren, lettertypes, vormen en stijl moeten hetzelfde zijn als bij alle andere visuele uitingen van uw bedrijf. Op die manier zorgt u voor herkenbaarheid.
  • Laat u informeren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van materiaal, dikte, textuur en afwerking. De meeste visitekaartjes worden gedrukt op stevig papier, wat de meest goedkope optie is. Maar als u wat creatiever wil zijn en het past bij uw bedrijf, kunt u uw visitekaartje laten drukken op allerlei soorten materialen, waaronder transparant plastic, metaal of zelfs hout. Ook op het gebied van afwerking is er heel veel keus. Denk bijvoorbeeld aan metallische inkt of UV-inkt. Het gebruik hiervan brengt natuurlijk wat extra kosten met zich mee, maar het biedt u wel de mogelijkheid om meer indruk te maken met uw visitekaartje.
  • Controleer uw ontwerp! Dat geldt natuurlijk voor al het drukwerk dat u laat doen, maar het is zo belangrijk dat het wel het vermelden waard is. Voor u uw ontwerp naar de drukker stuurt, moet u zorgen dat u elk detail drie keer gecontroleerd heeft. Er is niets ergers dan wanneer u uw visitekaartjes ontvangt en vervolgens ontdekt dat er een typefoutje in uw e-mailadres of telefoonnummer zit.

Ontwerp visitekaartje nodig?

Wilt u graag een professioneel visitekaartje laten ontwerpen? Neemt u dan contact met ons op! Onze ontwerpers maken graag een professioneel visitekaartje voor u dat in alle opzichten aan uw wensen en behoeften voldoet.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's