Wat is een huisstijl?

Ongeacht in welk vakgebied uw onderneming zich bevind, een eigen huisstijl is onmisbaar. Maar wat is een huisstijl nu precies? En wat is het belang ervan? Op deze pagina leest u alles dat u moet weten over huisstijlen. 

Wat is een huisstijl precies?

Wanneer we spreken over de huisstijl van een onderneming (ook wel de corporate identity genoemd), dan bedoelen we daarmee alle visuele zaken waardoor een onderneming herkend kan worden. Met andere woorden: de visuele identiteit van een onderneming. Het logo, het kleurgebruik, de typografie, de stijl of sfeer van uw afbeeldingen en de layout zijn enkele belangrijke huisstijl elementen, welke op een consistente wijze moeten worden toegepast.  

Waarom is een huisstijl zo belangrijk?

Elke onderneming wil natuurlijk een goede uitstraling hebben en een goede indruk achterlaten. Uw huisstijl is het gezicht van uw onderneming, en moet dus representatief zijn voor wat u doet en waar u voor staat. U kunt zich met uw huisstijl van uw concurrentie onderscheiden. Een consistent gebruik van de huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en een professionele uitstraling. 

Toepassingen van uw huisstijl

De huisstijl moet terugkomen in al uw visuele bedrijfsuitingen. Hierbij kunt u denken aan uw visitekaartjes, briefpapier, brochures, website, advertenties, reclameborden, offertes, facturen, e-mails, nieuwsbrieven, promotiemateriaal en bedrijfskleding. Doordat uw huisstijl op zoveel verschillende manieren moet kunnen worden toegepast, zijn simpliciteit en een tijdloze uitstraling van essentieel belang. 

Ontwerpen huisstijl

Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft komt er nog heel wat kijken bij een huisstijl ontwerpen. Het is niet slechts een kwestie van een lettertype en een kleurtje kiezen dat u mooi vindt – heeft u al nagedacht over wat uw doelgroep aan zou spreken? Zou u over 10 jaar nog steeds tevreden zijn met uw huisstijl? Zijn de elementen wel echt representatief voor wat u met uw onderneming wilt uitstralen? Op welke manier gaat u er straks voor zorgen dat de huisstijl wordt bewaakt en de richtlijnen worden nageleefd? Dit zijn allemaal vragen waar een professionele ontwerper u bij kan helpen. 

Wilt u een huisstijl laten ontwerpen?

Wanneer u toe bent aan een (nieuwe) huisstijl, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn zeer ervaren in het ontwerpen van huisstijlen voor bedrijven, en helpen u graag bij het creëren van een visuele identiteit. Ook reeds gevestigde ondernemingen die graag een nieuwe huisstijl willen laten ontwerpen zijn bij ons aan het juiste adres. Wilt u graag meer informatie over een huisstijl laten ontwerpen, of wilt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neemt u dan contact met ons op. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's