Instagram hashtags

Hashtags zijn oorspronkelijk uitgevonden door Twitter, maar worden tegenwoordig op meerdere sociale netwerken gebruikt. Hierbij kunt u denken aan Google+, Pinterest, Tumblr en Instagram. Op deze pagina leggen we uit wat hashtags zijn, wat het nut ervan is en hoe ze op Instagram gebruikt kunnen worden.

Wat zijn hashtags?

Het gebruiken van hashtags op sociale media helpt gebruikers om content over een specifiek onderwerp te ‘taggen’ met behulp van het # symbool. Op die manier kunnen teksten, foto’s en video’s op een efficiënte manier georganiseerd en gecategoriseerd worden, en kunnen gebruikers snel en gemakkelijk de content vinden waar ze naar op zoek zijn. 

Hoe werken hashtags op Instagram?

Instagram is een sociaal netwerk dat specifiek gericht is op foto’s en video’s. Aan de foto’s en video’s die u plaatst kunt u echter wel een onderschrift toevoegen. En in dat onderschrift kunt u ook hashtags zetten. Als u bijvoorbeeld een foto plaatst van een pastagerecht dat u heeft gemaakt, kunt u er hashtags onder zetten als #pasta, #food, #recept, #koken, enzovoorts. Als uw Instagram account openbaar is, kan iedereen die zoekt naar een hashtag die u heeft gebruikt uw content zien. Uw bericht wordt dan ook op de overeenkomstige hashtagpagina weergegeven. Door hashtags te gebruiken kunt u meer exposure voor uw foto’s en video’s genereren, en meer volgers voor uw Instagram account.

Trending hashtags

Wanneer u hashtags op Instagram gebruikt voor marketingdoeleinden, is het slim om de zogeheten ‘trending’ hashtags in de gaten te houden. Dit zijn de hashtags waar op dat moment het meest naar wordt gezocht. Het betreft onderwerpen die op dat moment actueel zijn, zoals gebeurtenissen die uitgebreid worden behandeld in het nieuws (#katrina, #overstroming, #orkaan), films waar iedereen het op dat moment over heeft (#50shades, #fiftyshadesofgrey), seizoen gerelateerde evenementen (#kerst, #kerstmis, #xmas), of nieuwe gadgets (#iphone7, #nieuweiphone). Het gebruiken van trending hashtags zorgt dan ook voor aanzienlijk meer zichtbaarheid voor uw foto’s en video’s. 

Tips voor het gebruiken van Instagram hashtags

  • Gebruik niet te veel hashtags op Instagram; ga uit van maximaal vijf hashtags per foto of video.
  • Gebruik uitsluitend hashtags die relevant zijn voor de betreffende foto of video.
  • U kunt cijfers gebruiken in hashtags, maar geen spaties of speciale tekens. 
  • Het is alleen mogelijk om hashtags aan uw eigen berichten toe te voegen. U kunt geen foto’s of video’s van andere gebruikers taggen.
  • Eén foto of video kan maximaal 30 keer getagd worden. Wordt dat maximum overschreden, dan wordt uw bericht niet geplaatst.

Instagram inzetten voor uw bedrijf

Wilt u graag gebruik maken van Instagram, maar vindt u alles wat daarbij komt kijken een ver van mijn bed show? Daar helpen we u graag mee. U kunt uw bedrijfs Instagram door ons laten beheren. Wij zorgen er dan voor dat uw Instagram geregeld wordt gevuld met beeldmateriaal met daarbij de juiste hashtags. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's