Wat is Instagram?

Instagram is een populair sociaal netwerk. Vergeleken met andere sociale netwerken is Instagram relatief simpel – het is namelijk specifiek gericht op het delen van foto’s en video’s. Op deze pagina geven we een korte uitleg van wat Instagram precies is, hoe het werkt, en hoe u een eigen account kunt aanmaken.

Instagram, wat is dat?

Instagram is een leuke en gemakkelijke manier om uw leven met uw vrienden te delen door middel van foto’s. U maakt een foto met uw smartphone, kiest een leuk filter en plaatst de foto op uw Instagram account. Zo creëert u als het ware een online fotoboek vol met herinneringen, en blijft u via uw foto’s verbonden met uw vrienden. Waar u ook bent.

Hoe werkt Instagram?

Net als bij Facebook en Twitter kunnen gebruikers een account aanmaken op Instagram. Iedereen die een account aanmaakt heeft een eigen profiel en een nieuws feed. U kunt andere gebruikers met een Instagram account volgen, en zij kunnen u volgen. Als u een foto of video op Instagram publiceert, wordt deze op uw profiel weergegeven, en op de nieuws feed van de gebruikers die u volgen. Op dezelfde manier krijgt u de berichten van de gebruikers die u volgt op uw nieuws feed te zien. 

Wie kan mijn foto’s zien?

Uw Instagram account is standaard zo ingesteld dat uw foto’s en video’s zichtbaar zijn voor iedereen die gebruik maakt van de Instagram app of de Instagram.com website. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw account privé te maken. Uw foto’s zijn dan alleen maar zichtbaar voor de mensen die u volgen op Instagram. 

Op welke apparaten werkt Instagram?

U kunt Instagram gebruiken via een browser op uw desktop computer of laptop, maar via de computer kunt u alleen foto's bekijken, geen foto's uploaden. Maar u kunt ook de Instagram app downloaden, zodat u Instagram via uw smartphone of tablet kunt gebruiken. De Instagram app is gratis beschikbaar voor iOS, Android en Windows toestellen. Via de app kunt u foto's plaatsen op uw account.

Werkt Instagram ook samen met andere sociale netwerken?

Met Instagram kunt u uw foto’s supersnel en gemakkelijk op andere sociale netwerken delen. Momenteel kan dat op Facebook, Flickr en Twitter. Verder kunt u, als u bij een foto ook een locatie specificeert, inchecken op Foursquare. Mogelijk komen er in de toekomst nog extra sociale netwerken bij waarop u uw Instagram foto’s direct kunt delen.

Hoe maak ik een account aan op Instagram?

Voordat u de app kunt gebruiken, moet u eerst een gratis Instagram account aanmaken. Dat kan met uw e-mailadres of met uw bestaande Facebook account. Het enige dat u verder nodig heeft is een gebruikersnaam en een wachtwoord. Er wordt gevraagd of u vrienden uit uw Facebook netwerk (die al actief zijn op Instagram) wilt volgen, maar u kunt ook zelf naar bekenden zoeken via de zoekfunctie. U kunt uw Instagram profiel aanpassen door uw naam, een profielfoto, een korte biografie en een website toe te voegen. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's