Bedrijfslogo ontwerpen

Door de opkomst van het World Wide Web en de enorme concurrentie in veel vakgebieden is het heel belangrijk dat uw onderneming zich van andere bedrijven weet te onderscheiden. De voornaamste manier om een bedrijf te herkennen is door het bedrijfslogo. Op deze pagina leggen we uit wat er belangrijk is bij het ontwerp van een bedrijfslogo, en wat 80’s Interactive op dit gebied voor u kan betekenen. 

#1. Professionaliteit

Een professioneel bedrijf verdient een professioneel bedrijfslogo. Nieuwe ondernemers maken vaak de fout om veel tijd en geld te investeren in kantoren en spullen, maar onvoldoende in hun bedrijfslogo. Ze willen geld besparen en flansen zelf iets in elkaar of laten hun bedrijfslogo ontwerpen door een vriend of kennis ‘die weleens wat in Photoshop heeft gemaakt.’ Als uw logo er niet professioneel uitziet, zal uw bedrijf ook niet professioneel overkomen. Door te investeren in een goede ontwerper bent u verzekerd van een uniek, memorabel en representatief logo dat klaar is voor reproductie.

#2. Simpliciteit in bedrijfslogo

Een super gedetailleerd logo zal er wellicht heel mooi uit zien als u het van dichtbij bekijkt. Maar al die details gaan verloren zodra u verder bij het logo vandaan loopt. Wanneer een logo op klein formaat wordt gedrukt, zal een complex ontwerp details verliezen. In sommige gevallen zal het eruit gaan zien als een veeg, een rare vlek, of erger nog, een fout. Een logo moet altijd herkenbaar blijven, en één van de beste manieren om dit te realiseren is door het simpel te houden. Less is more. Kijk maar eens naar de logo’s van Apple, Nike of McDonalds; elk van deze bedrijven heeft een heel simpel icoon dat op elk formaat gereproduceerd kan worden. En dat brengt ons naar het volgende punt…

#3. Schaalbaarheid van uw bedrijfslogo

Een bedrijfslogo moet schaalbaar zijn. Dat wil zeggen, het moet er goed uit zien op uw website en op een groot reclamebord, maar ook op een visitekaartje. En wellicht wilt u in de toekomst promotiemateriaal laten bedrukken, zoals pennen. Ook daar moet uw logo geschikt voor zijn. Het moet zowel digitaal als gedrukt goed uit de verf komen.

Ontwerp bedrijfslogo nodig?

Wilt u een bedrijfslogo laten ontwerpen? Bij 80’s Interactive bent u aan het goede adres. Wij beschikken over een team van professionele ontwerpers die al voor vele andere ondernemers een geschikt bedrijfslogo hebben ontworpen. Ook wanneer u al een bedrijfslogo heeft, maar u het tijd vindt voor een moderner ontwerp, zijn wij u graag van dienst. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's