Logo voor bedrijfskleding laten ontwerpen

U heeft een logo voor bedrijfskleding laten ontwerpen, en nu is het tijd om dit naar de drukker te sturen. Maar een logo klaarmaken voor drukwerk is iets dat zeker niet onderschat mag worden. Op deze pagina vertellen we met welke aanlever specificaties u zoal rekening moet houden. 

Resolutie logo bedrijfskleding

Een bedrijfskleding logo dient te worden aangeleverd op een resolutie van minimaal 300 DPI. DPI staat voor Dots Per Inch. Met andere woorden: het aantal pixels waaruit het bestand bestaat. Originele logo’s worden altijd op een zo hoog mogelijke resolutie opgemaakt.

Kleuren logo bedrijfskleding

Een bedrijfskleding logo in kleur dient te worden aangeleverd in CMYK kleuren, al wordt voor textiel vaak ook wel verzocht om PMS kleuren. Gaat het om een zwart/wit logo, dan volstaat Greyscale doorgaans wel. 

Afmetingen logo bedrijfskleding

Uw bedrijfskleding logo dient op de juiste afmetingen te worden aangeleverd. Dat wil zeggen dat het logo op 100% precies de juiste grootte heeft zoals het gedrukt moet worden.

Afloop

Het bestand moet enkele millimeters afloop hebben, en teksten moeten op enkele millimeters afstand vanaf de rand worden geplaatst. Uw drukker zal u informeren over de minimale afstand voor uw drukwerk.

Bestandsformaat logo bedrijfskleding

De meeste drukkers vragen om een vector bestandsformaat, zoals .ai, .EPS of .CDR. Vaak dienen de gebruikte lettertypes naar outlines te worden omgezet, of moeten de betreffende lettertypes als bijlage worden meegestuurd. 

En verder…

Het kan zijn dat uw originele logo zwart op wit is, maar dat u uiteindelijk besluit om zwarte bedrijfskleding te laten bedrukken. In zo’n geval moeten de kleuren van uw logo worden omgedraaid. Wat zwart was wordt dan wit. Soms moeten er dan ook een aantal kleine aanpassingen worden gemaakt (zoals een extra border om het logo heen) om ervoor te zorgen dat het logo op uw gekozen ondergrond mooi uit de verf komt.

Bedrijfskleding logo aanleveren bij de drukker

Zoals u ziet komt er nog heel wat kijken bij het aanleveren van uw bedrijfskleding logo bij de drukker. Gelukkig kunt u het drukklaar maken van uw logo ook gewoon aan ons uitbesteden. Wij kunnen uw bestaande logo geschikt maken voor drukwerk en het volgens de gewenste aanleverspecificaties opmaken. Dit scheelt u een hoop werk en frustraties, en bovendien bent u zo verzekerd van een optimaal eindresultaat.

Meer weten over bedrijfskleding logo’s?

Wilt u het drukklaar maken van uw bedrijfskleding logo graag aan ons uitbesteden? Of heeft u nog geen logo en wilt u dit graag door ons laten ontwerpen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's