Logo voor drukker laten maken

U heeft eindelijk een mooi logo ontwerp voor uw bedrijf, en ook de huisstijl staat inmiddels vast. Dan staat u waarschijnlijk te trappelen om het resultaat aan iedereen te laten zien. U wilt visitekaartjes laten drukken, wellicht ook briefpapier en enveloppen met uw logo. Of misschien bent u al zover dat u promotiemateriaal wilt laten bedrukken. En dan krijgt u het idee om een paar mokken met uw logo te laten bedrukken, als geschenk voor uw medewerkers. Alles is mogelijk! Maar een logo ontwerp klaarmaken om te laten drukken blijkt voor veel ondernemers nog een knelpunt.  

Logo aanleveren bij drukker

Uw logo aanleveren bij de drukker klinkt wellicht simpeler dan het is. Drukkers stellen namelijk zeer specifieke eisen aan het bestand dat u aanlevert. Ten eerste moet het bestand zijn ingesteld op CMYK kleuren (en dus niet op RGB kleuren zoals voor het web), om te voorkomen dat er kleurafwijkingen ontstaan. Ten tweede moet de resolutie hoog genoeg zijn voor het drukwerk. Een logo dat op het web wordt gebruikt, is meestal in 72 DPI. De afbeelding is dan nog scherp genoeg terwijl het bestand zo klein mogelijk is. Maar voor drukwerk wordt er meestal om 300 DPI of hoger gevraagd. De afmetingen van het bestand moeten natuurlijk kloppen. Ook vragen drukkers altijd om een specifiek bestandsformaat. Afhankelijk van de toepassing en het drukwerkbedrijf is dit meestal .ai of .psd. Dan moeten er ook nog snijlijnen worden toegevoegd. En omdat er vaak niet exact op de rand gesneden kan worden, wordt er gevraagd om enkele millimeters afloop. Om dezelfde reden wordt doorgaans geadviseerd om tekst op ten minste 3 millimeter afstand vanaf de rand te plaatsen. 

Indien u niet over de juiste software beschikt kan het nog een probleem worden om uw logo op de gevraagde manier aan te leveren. Al die eisen kunnen dan ook voor flink wat frustraties zorgen bij ondernemers. Gelukkig kunt u het drukklaar maken van uw logo ook gewoon uitbesteden. 

Logo drukklaar laten maken

80’s Interactive heeft al jaren ervaring met het ontwerpen van logo’s en het voorbereiden van drukwerk. Wij kunnen uw bestaande logo geschikt maken voor drukwerk en het volgens de gewenste specificaties bij uw drukker aanleveren. Op die manier bent u ervan verzekerd dat uw logo ontwerp op de juiste manier wordt aangeleverd en dat het eindresultaat in alle opzichten aan uw wensen voldoet. Bovendien hoeft u zich dan geen zorgen te maken over alle eisen van de drukker en kunt u zich volledig focussen op uw kerntaken. 

Meer weten over uw logo drukklaar laten maken?

Wilt u graag meer weten over wat wij voor u kunnen doen op het gebied van logo ontwerp en logo’s klaarmaken voor de drukker? Neemt u dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook direct een vrijblijvende offerte bij ons aanvragen. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's