Wat is Magento?

Voor het ontwikkelen van webshops maken wij standaard gebruik van Magento. Maar wat is Magento nu precies? En wat zijn de voordelen ten opzichte van andere eCommerce oplossingen?

Wat is Magento?

Magento is een eCommerce platform en Content Management Systeem (CMS) dat speciaal voor webshops is ontwikkeld. U kunt het zien als het systeem waar uw webshop op draait. Momenteel kiest ongeveer 1 op de 4 online winkels voor Magento, en dat is ook niet zo verwonderlijk. 

Magento’s interface biedt flexibele en geavanceerde mogelijkheden op het gebied van zoekmachine optimalisatie, marketing en catalogusbeheer, en biedt u volledige controle over het uiterlijk, de content en de functionaliteit van uw webwinkel. Bovendien is het platform 100% schaalbaar, zodat uw webshop met uw onderneming mee kan groeien. 

Een complete eCommerce oplossing

Magento biedt een zeer uitgebreide verzameling tools waarmee u alle controle heeft over de uitstraling, inhoud en functionaliteit van uw website en uw bezoekers een optimale bezoekerservaring kunt bieden. Bovendien is Magento ontwikkeld met zoekmachine optimalisatie in het achterhoofd. Zo worden er bijvoorbeeld SEO-vriendelijke URLs gegenereerd, evenals een Google sitemap. Dit maakt uw webshop straks zeer goed vindbaar.

Flexibel, schaalbaar en veelzijdig

Dankzij de open source architectuur en de ondersteuning van honderden extensies, biedt Magento een ongeëvenaarde flexibiliteit. Indien de vereiste functionaliteit voor uw webshop niet ‘out of the box’ beschikbaar is, dan is er altijd wel een geschikte extensie te vinden zodat u precies krijgt wat u nodig heeft. 

Mobile commerce

Het aantal mensen dat gebruik maakt van smartphones en tablets om online te winkelen neemt nog altijd sterk toe. Met Magento bent u hier optimaal op voorbereid. Het systeem maakt het gemakkelijk voor uw bezoekers om vanaf hun mobiele apparaat te browsen, zoeken en kopen, met de handelingen die mobiele gebruikers tegenwoordig gewend zijn. Magento biedt een mobiele etalage die naadloos integreert met uw bestaande webshop.

Geavanceerde statistieken

Aan de ‘achterkant’ van uw webshop bevindt zich een breed scala aan analytische mogelijkheden, waarmee u inzicht krijgt in uw bezoekers en hun koopgedrag. Deze data kan u helpen om meer webverkeer te genereren, bezoekers in kopers te converteren en meer omzet te behalen.

Een Magento webshop laten ontwikkelen

Wij hebben veel ervaring met het bouwen van webshops en hebben ondervonden dat Magento in vrijwel alle gevallen de beste resultaten oplevert. Wilt u graag meer weten over onze diensten op het gebied van Magento webwinkel ontwikkeling, beheer, onderhoud of hosting? Neemt u dan gerust contact met ons op. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's