Een eigen webwinkel beginnen

U wilt graag een Magento webwinkel beginnen? Daar komt nog het één en ander bij kijken! Op deze pagina bespreken we wat u allemaal moet regelen voor u daadwerkelijk aan de slag kunt met het online verkopen van producten. 

#1. Schrijf u in bij de KvK

Als onderneming moet u ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Zij zullen uw gegevens ook meteen doorgeven aan de Belastingdienst. 

#2. Zorg dat u een vestigingsadres heeft

Elke onderneming heeft een vestigingsadres nodig. Als u uw webwinkel vanuit huis gaat runnen, is dit het adres waarop u staat ingeschreven. 

#3. Zoek een betrouwbare webhost

Kijk bij het kiezen van een webhost niet alleen naar de goedkoopste prijs, maar ook naar de voorwaarden. Hoeveel webverkeer kan de server aan? Is het mogelijk om tussentijds te upgraden? Werkt de server goed samen met uw website?

#4. Registreer uw domeinnaam

U moet uw domeinnaam (internetadres) registreren. Wij kunnen uw registratieverzoek uit uw naam doorgeven aan de juiste instantie. 

#5. Laat uw webwinkel bouwen

Laat de bouw van uw webwinkel over aan een ervaren web developer. Zo weet u zeker dat alles straks goed in elkaar zit en wordt u niet met onverwachte problemen geconfronteerd.

#6. Maak goede afspraken met uw leveranciers

Of u nu gaat werken met dropshipping of zelf uw voorraden gaat beheren, maak altijd duidelijke afspraken met uw leveranciers en zet deze zwart op wit.

#7. Zorg dat u duidelijke informatie verstrekt op uw website

De identiteit van uw onderneming moet duidelijk op uw website vermeld staan. Naast uw bedrijfsnaam en contactgegevens moet u ook uw KvK nummer en BTW nummer vermelden, en uw bezoekers informeren over de prijzen en specificaties van de producten die u verkoopt.

#8. Vergeet de Algemene Voorwaarden niet

Zorg dat uw website een pagina heeft waarin de Algemene Voorwaarden beschreven staan. Deze bevatten regels met betrekking tot betalingen, levertijden, garanties en retourzendingen. Voor meer informatie hierover kunt u Thuiswinkel.org raadplegen.

#9. Zorg dat de persoonlijke gegevens van uw klanten beschermd zijn

De persoonlijke gegevens van uw klanten moeten goed beschermd zijn tegen verlies en diefstal. Zorg dat kopers veilig kunnen betalen via een beveiligde internetverbinding (https). Vraag ook uw webhost om informatie over de mogelijke beveiligingsopties.

#10. Verdiep u in de regels op het gebied van e-mail marketing

Het is niet toegestaan om e-mails voor promotionele doeleinden te verzenden naar particulieren of bedrijven, zonder dat zij u hiervoor toestemming hebben gegeven. Zorg dat u weet wat wel en niet mag op het gebied van marketing. 

Ja, ik wil een webwinkel beginnen!

Wilt u een webwinkel beginnen, dan kunt u bij ons terecht voor hosting, ontwerp, ontwikkeling, beheer en onderhoud. Via de link rechtsboven op de pagina kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Heeft u nog vragen of behoefte aan aanvullende informatie? Neemt u gerust contact met ons op door te bellen naar telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's