Een Magento webwinkel starten

Tegenwoordig kunt u al met een relatief kleine investering een eigen Magento webwinkel starten. Denkt u een uniek product of een gat in de markt gevonden te hebben? Of heeft u al een fysieke winkel en wilt u uw producten ook online gaan aanbieden? Wij leggen u uit met welke zaken u rekening moet houden als u een webwinkel gaat beginnen.  

Product(en) kiezen voor uw webwinkel

Wilt u een webwinkel starten, dan heeft u ongetwijfeld al in gedachten wat voor producten u wilt gaan verkopen. Wilt u een breed assortiment aanbieden, inspelen op een nichemarkt of wellicht een zelf ontwikkeld product op de markt brengen? Gaat u werken met dropshipping, of wilt u zelf voorraden beheren? Denk hier goed over na, want uw producten vormen de basis van uw online onderneming.

Doelgroep webwinkel definiëren

Op basis van de producten die u gaat verkopen kunt u een doelgroep definiëren. Het is belangrijk dat u een helder beeld heeft van uw doelgroep, zodat u straks een huisstijl kunt ontwerpen die uw doelgroep aanspreekt. Maar inzicht in uw doelgroep is ook belangrijk voor de marketing kanalen die u straks gaat gebruiken, alsmede de schrijfstijl die u gaat hanteren.

Bedrijfsnaam kiezen

Zodra u uw producten en doelgroep heeft vastgesteld, kunt u een bedrijfsnaam bedenken die hier mooi op aansluit. Heeft u een keuze gemaakt, dan is het slim om direct een domeinnaam te registreren waar uw bedrijfsnaam in verwerkt zit. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar maakt uw webwinkel straks ook beter vindbaar.

Webwinkel inschrijven bij de KvK

Het is natuurlijk de bedoeling dat u straks winst gaat maken met uw webwinkel. En dat betekent dat u zich online ondernemer mag noemen. Online ondernemers moeten zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Uw gegevens worden dan automatisch doorgezet aan de Belastingdienst. Houdt u er rekening mee dat u ieder kwartaal omzetbelasting moet aangeven, en één keer per jaar inkomstenbelasting. Verdiep u in de wettelijke regels waar u als online ondernemer mee te maken krijgt en schakel eventueel iemand in die u kan helpen met uw belastingaangiftes.

Webwinkel ontwerpen en bouwen

Zodra u een logo en een huisstijl heeft bepaald is het tijd om uw webwinkel te laten ontwerpen. Maak een overzichtje van wat er allemaal op uw website moet komen te staan en welke functies u nodig heeft. Kijk kritisch naar andere succesvolle webwinkels en bedenk welke elementen van toepassing zijn op uw producten en uw bedrijf. Laat u adviseren door uw webdesigner. Belangrijk is dat uw webwinkel responsive en schaalbaar is; hij moet met uw onderneming mee kunnen groeien!

Producten online zetten

Als het gaat om producten die bij meerdere webshops verkrijgbaar zijn, dan zien we praktisch in elke webshop dezelfde productfoto’s en dezelfde standaard productomschrijvingen. Door zelf productfoto’s te maken kunt u zichzelf van uw concurrenten onderscheiden, en door unieke productteksten te (laten) schrijven, zorgt u ook dat uw website hoger in Google komt te staan. Unieke content verdiend altijd de voorkeur!

Bezoekers naar webwinkel trekken

Uw webshop staat, uw producten staan online, en alles werkt naar behoren. Nu is het tijd om uw webwinkel te promoten en bezoekers te trekken! Zet een marketing campagne op die aansluit op uw doelgroep. Besteed aandacht aan SEO (zoekmachine optimalisatie) om ervoor te zorgen dat men u op relevante zoektermen kan vinden. Denk aan advertenties en promotie via sociale media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Afhankelijk van uw product kan het ook lonen om een blog op te zetten.

Wilt u ook een webwinkel starten?

Wilt u een eigen webwinkel starten en kunt u wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's