Zoekmachine optimalisatie voor uw webwinkel

Zoekmachineoptimalisatie, ook wel bekend als SEO (Search Engine Optimization) is belangrijk om uw Magento webwinkel vindbaar te maken in de diverse zoekmachines. U wilt natuurlijk wel dat uw klant uw webwinkel kan vinden.  

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie (in het Engels Search Engine Optimization of SEO) is een verzameling van verschillende activiteiten die gericht zijn op het vergroten van de vindbaarheid van webpagina’s in zoekmachines. Het uitvoeren van zoekterm analyses en het schrijven van webteksten is hierbij van essentieel belang. 

Waarom is zoekmachine optimalisatie zo belangrijk voor mijn webwinkel?

De mensen die online winkelen zoeken vaak naar iets specifieks en dit doen zij in de meeste gevallen via Google; maar liefst 95% van alle zoekopdrachten op het internet wordt gegoogeld! Het maakt niet uit hoe mooi uw webwinkel eruit ziet, hoe uniek de producten zijn die u verkoopt of hoe aantrekkelijk uw aanbiedingen zijn – als potentiële klanten uw webwinkel niet kunnen vinden, dan is de rest zo goed als verspilde moeite. Maar met de juiste SEO strategie krijgt uw webwinkel een betere positie in de zoekresultaten van zoekmachines en dus meer relevante bezoekers, wat uiteindelijk weer leidt tot meer conversie en meer omzet.

Zoekmachine optimalisatie voor een webwinkel

Google beschikt over zogeheten bots, die een soort scan maken van uw webwinkel. Op basis van die scan wordt vervolgens de positie van uw webwinkel in de zoekmachine resultaten bepaald. In de praktijk kijken mensen eigenlijk nooit verder dan de eerste pagina met de zoekresultaten. Met andere woorden: hoe hoger uw webwinkel scoort in Google, hoe meer bezoekers u krijgt.

Zoekmachine optimalisatie vraagt bij een webwinkel om een iets andere strategie dan bij een website, maar de essentie is hetzelfde. Er dienen zoekterm analyses uitgevoerd te worden en er moeten productteksten en categorieteksten geschreven worden. Ook het invoeren van beschrijvende titels en alt tags bij de afbeeldingen is erg belangrijk, evenals meta titels en meta beschrijvingen.

Zoekmachine optimalisatie webwinkel uitbesteden

Webwinkel zoekmachine optimalisatie is specialistisch werk dat niet alleen veel kennis vereist, maar ook veel tijd. Het is namelijk een doorlopend proces. Door taken zoals het opstellen van een SEO webwinkel strategie, het uitvoeren van zoekterm analyses en het (her)schrijven van productteksten en categorieteksten uit te besteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, weet u zeker dat het werk goed gebeurt en kunt u zich volledig richten op het runnen van uw webwinkel.

Kan uw webwinkel wel wat SEO gebruiken?

Kunt u wel wat hulp en ondersteuning gebruiken op het gebied van zoekmachine optimalisatie voor uw webwinkel? Heeft u geen zin om u er in te verdiepen, of kost het u simpelweg teveel tijd? Neemt u dan contact met ons op! Wij vertellen u graag meer hoe u middels de juiste SEO strategie meer sales kunt realiseren en kunnen voor u een vrijblijvende offerte op maat opstellen.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's