Critical CSS

Zoals u ongetwijfeld zult weten, is de laadtijd van uw website van essentieel belang. Echter kan zelfs zoiets simpels als een verzoek om een CSS bestand de tijd die nodig is om een webpagina te renderen aanzienlijk verlengen. In dit artikel leggen we uit hoe snelheid optimalisatie die laadtijd kan reduceren middels een techniek die Critical CSS heet.

De laadtijd van een webpagina

Elke keer dat iemand uw website bezoekt, moeten er pagina’s worden opgehaald van de server. In bepaalde gevallen kan dat veel tijd kosten. Dat komt doordat de browser het renderen van de webpagina zal uitstellen tot hij klaar is met het laden, verwerken en uitvoeren van alle CSS bestanden waar in de <head> van uw webpagina naar wordt verwezen. Met andere woorden, de browser moet eerst de layout van de pagina ‘berekenen.’ Dat betekent dat wanneer u een groot CSS bestand heeft en het even duurt om dit te downloaden, uw bezoekers moeten wachten tot het gehele bestand is gedownload. Pas dan kan de browser beginnen met het renderen van de pagina. 

Wat is Critical CSS?

Gelukkig is er een heel slimme techniek die ons in staat stelt om de aflevering van onze CSS bestanden te optimaliseren. Deze techniek staat bekend als Critical CSS. Het draait hierbij om het optimaliseren van alle stappen die de browser moet nemen om een pagina te renderen. Die stappen worden gezamenlijk ook wel het critical rendering path genoemd. Het is de bedoeling dat we de minimale set van kritieke CSS vinden die nodig is om te zorgen dat de pagina wordt weergegeven. Het idee is dat de website eerst de content ‘above the fold’ laadt, zodat deze direct kan worden weergegeven. 

CSS optimalisatie uitbesteden

Critical CSS vereist de nodige technische kennis, dus het is raadzaam om hiervoor altijd een ervaren programmeur in te schakelen. Dit is veel efficiënter dan zelf proberen uit te vogelen hoe het moet, en zorgt voor het beste eindresultaat. Bovendien kunt u zich op die manier volledig concentreren op uw kerntaken. 

80s Interactive is uw Critical CSS specialist!

Laat ons uw website sneller maken met behulp van Critical CSS! Ons bedrijf beschikt over een team van ervaren programmeurs die over alle kennis en ervaring beschikken om de snelheid van uw website te optimaliseren. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje te sturen naar info@80si.com. Via de link rechtsboven op deze pagina kunt u overigens ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen. We hopen spoedig iets van u te vernemen!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's