De pagespeed van uw website

Als het op de snelheid van uw website aankomt, dan telt elke seconde. Doet een website er langer dan 3 seconden over om te laden, dan klikt 40% van de internetgebruikers direct weg. Een vertraging van 0,5 seconde kan al 20% minder webverkeer opleveren! Daarbij wordt uw website ook door Google op laadtijd beoordeeld; een trage website zal altijd lager scoren in de zoekresultaten. Heeft u wel eens getest hoe snel uw website nu echt is? En weet u wat u kunt doen om de snelheid van uw website te optimaliseren?

PageSpeed

PageSpeed is een tool die is ontwikkeld door Google, met als doel uw website te analyseren en de snelheid te optimaliseren. Op developers.google.com kunt u uw URL invoeren. Er wordt dan direct een analyse van uw website gemaakt, waarin alle netwerk-onafhankelijke factoren worden gemeten die van invloed zijn op de snelheid en de gebruiksvriendelijkheid van de site. Binnen enkele seconden worden de resultaten van de analyse getoond, zowel voor mobiel als voor desktop. 

Resultaten van uw PageSpeed website analyse

In de resultaten staat onder anderen uw PageSpeed score. Deze heeft een waarde tussen de 0 en 100 punten. Hoe meer punten u heeft, hoe beter. Websites met een score van 85 of hoger worden beschouwd als websites die goed presteren. Behalve de PageSpeed score kunt u ook in één oogopslag zien op welke punten uw website aan de richtlijnen van Google voldoet, en op welke punten er verbetering nodig is. Verbeterpunten met een rood uitroepteken verdienen de meeste aandacht; het corrigeren van deze punten heeft een meetbare impact op de prestaties van uw website. Verbeterpunten met een geel uitroepteken zijn wat minder belangrijk en kunt u aanpakken als het niet al te veel werk is. Bij punten die van een groen vinkje zijn voorzien zijn geen noemenswaardige problemen geconstateerd.

Snelheid website optimaliseren

Uw PageSpeed website analyse is een uitstekende manier om erachter te komen hoe u uw website sneller kunt maken. Maar het optimaliseren kan soms nog een behoorlijke klus zijn, die bovendien de nodige programmeerkennis vereist. Scoort u lager dan 85, dan is het zeker aan te raden om de snelheidsoptimalisatie van uw website uit te besteden aan een specialist. Op die manier weet u zeker dat uw website straks zo snel mogelijk is!

Hulp nodig bij snelheid website verbeteren?

80’s Interactive heeft veel ervaring met het gebruik van PageSpeed en het optimaliseren van de snelheid van websites voor Google. Wij helpen u graag om een grondige analyse van uw website te maken en de snelheid van uw website te verbeteren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's