Render blocking

De laadtijd van uw webpagina’s is van grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid, uw positie in Google en uw bounce ratio. Er zijn heel veel methodes om uw webpagina’s sneller te maken. Eén van de methodes van snelheid optimalisatie is het verwijderen van render blocking.

Wat is render blocking?

Elke keer dat een bezoeker één van uw webpagina’s opvraagt, moet deze door de browser worden geparseerd, alvorens de pagina kan worden weergegeven. Dat parseren gaat doorgaans heel snel. Maar wanneer de browser tijdens het parseren een extern stukje JavaScript aantreft in de code, moet het parseren worden gestopt om dat JavaScript te downloaden. Op dat moment vindt er een netwerkretour plaats. En dat zorgt ervoor dat het langer duurt voor de pagina kan worden weergegeven. Dit proces heet render blocking; het renderen van de pagina wordt ‘geblokkeerd’ door JavaScript.

Render blocking verwijderen

Door die externe stukjes JavaScript uit de code te halen, kunnen we ervoor zorgen dat de betreffende webpagina sneller kan laden en de bezoeker eerder een respons krijgt. Alle stukjes JavaScript die nodig zijn om het gedeelte van de webpagina boven de vouw weer te geven, plaatsen we inline. Alle stukjes JavaScript die extra functionaliteit aan de pagina toevoegen, stellen we uit totdat de content boven de vouw is geladen. Ook externe stylesheets kunnen de weergave blokkeren, waardoor de weergave van de content wordt vertraagd. Render blocking doen we daarom in combinatie met het optimaliseren van de CSS-weergave. Deze methode van snelheid optimalisatie is een onderdeel van Google PageSpeed.  

Is render blocking verwijderen echt nodig?

Wanneer render blocking uw webpagina’s aanzienlijk trager maakt, is het zeker aan te raden om het te verwijderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat 1 seconde vertraging gelijk staat aan 11% minder paginaweergaven, 7% minder conversies en 16% minder tevreden klanten. En als uw website er langer dan 3 seconden over doet om te laden, zal 40% van de bezoekers direct wegklikken. En dat wilt u natuurlijk voorkomen.  

Voordelen van render blocking verwijderen

  • Snellere laadtijden
  • Verbeterde gebruiksvriendelijkheid
  • Lagere bounce ratio
  • Hogere conversie
  • Hogere positie in Google

Ja, ik wil render blocking laten verwijderen!

Wilt u ook render blocking laten verwijderen om uw webpagina’s sneller te laten laden? Wij helpen u graag! Voor meer informatie met betrekking tot render blocking kunt u ons bellen op telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Via de link rechtsboven op deze pagina is het ook mogelijk om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's