Snelheid optimalisatie van uw webwinkel

U heeft ongetwijfeld al het één en ander opgevangen over het belang van een snelle website. Maar heeft de snelheid van uw webwinkel echt zoveel invloed op uw verkopen? Wat kunt u doen om de laadtijd te verbeteren? En wat is de rol van Google hierin? Het zal u verbazen. 

De snelheid van uw webwinkel

De snelheid van uw webwinkel is minstens zo belangrijk als uw producten. Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de gebruikers verwacht dat een website binnen 2 seconden is geladen. De cijfers liegen niet:

  • 88% van de online shoppers klikt niet verder op een website die langzaam laadt;
  • 79% van de online shoppers die problemen ervaren met de prestaties van een webwinkel, zeggen dat ze niet meer naar de webwinkel terugkomen;
  • Een vertraging van 0,1 seconde in de laadtijd van een webwinkel leidt tot gemiddeld 1% inkomstendaling;
  • 52% van de online shoppers geeft aan dat snellere laadtijden meer loyaliteit jegens de webwinkel opwekken;

Is uw webwinkel te traag? U verliest heel veel potentiele sales, zelfs al gaat het maar om een aantal seconden!

De snelheid van uw webwinkel is ook belangrijk voor uw score in Google; websites die te traag zijn scoren doorgaans lager in de zoekresultaten. 

Snelheid webwinkel meten

Nu wilt u natuurlijk graag weten hoe snel uw webwinkel is ten opzichte van andere webwinkels. Hier kunt u eenvoudig achter komen met behulp van Google PageSpeed Insights. U vult simpelweg de URL van uw webwinkel in, klikt op analyseren, en u krijgt direct te zien hoe snel uw website is. U kunt dit meten voor zowel uw desktop website als uw mobiele website. 

Snelheid webwinkel optimaliseren

Het mooie aan Google PageSpeed is dat u ook meteen te zien krijgt op welke punten u de snelheid kunt verbeteren. Maar dit kan voor veel webshop eigenaren nog behoorlijk lastig zijn, omdat het om vrij technische zaken gaat. Daarbij kan er, afhankelijk van wat er verbetert moet worden, soms ook behoorlijk wat tijd in gaan zitten. Tijd die u natuurlijk liever aan andere zaken besteed. Het is dan ook zeker aan te raden om de snelheid optimalisatie van uw webwinkel aan een specialist uit te besteden. 

Snelheid optimalisatie webwinkel uitbesteden

Wij zijn al jaren gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, beheren en onderhouden van webwinkels. Ook voor snelheid optimalisatie van webwinkels draaien wij onze hand niet om. Wilt u graag weten hoe wij u kunnen helpen om uw webwinkel sneller te maken? Neemt u dan gerust contact met ons op! U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com. Direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Klik dan op de link rechtsboven op deze pagina!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's