Twitter Cards

Maakt u als onderneming gebruik van Twitter of bent u van plan om dit te gaan doen? Met behulp van Twitter Cards kunt u uw tweets veel beter laten opvallen!

Wat zijn Twitter Cards?

Met Twitter Cards kunt u foto’s, video’s en andere media aan uw tweets toevoegen. Door een aantal regels code aan de HTML van uw website toe te voegen, worden de tweets die links naar uw website bevatten voorzien van een ‘Twitter Card’ die zichtbaar is voor iedereen die de tweet ziet. U kunt een Twitter Card zien als een kadertje met daarin een voorproefje van de content waar u naar linkt.

Waarom Twitter Cards gebruiken?

Twitter Cards bieden een schitterende ervaring voor zowel desktop als mobiele gebruikers. Behalve het feit dat uw content met Twitter Cards op een meer aantrekkelijke wijze wordt weergegeven, helpt het gebruik van Twitter Cards ook bij het verkrijgen van bijvoorbeeld meer bezoekers en meer downloads van uw apps.

Soorten Twitter Cards

Afhankelijk van uw doelstellingen kunnen er verschillende soorten Twitter Cards toegepast worden. Ten eerste zijn er de zogeheten Summary Cards; deze bevatten een titel, beschrijving, thumbnail en een verwijzing naar uw Twitter account. Er is ook een Summary Card variant met een grotere afbeelding. De Summary Card kan gebruikt worden voor verschillende soorten content, van blogberichten tot nieuwsartikelen, en van producten tot diensten. Deze Cards zijn speciaal ontworpen om gebruikers een preview van de content te geven, voor ze daadwerkelijk doorklikken naar uw website. Met de Gallery Card kunt u een verzameling foto’s binnen een tweet weergeven. Deze Card is bedoeld om gebruikers te laten weten dat de gedeelde URL naar meerdere foto’s toe leidt.

Dan zijn er de Player Cards; deze bevatten audio, video of andere media. Zo kunt u bijvoorbeeld een video aan uw tweet ‘hangen.’ App ontwikkelaars maken veel gebruik van de App Card, een soort Twitter Card die specifiek bedoeld is voor mobiele apps, met de mogelijkheid deze direct te downloaden. 

Twitter Analytics

Als u Twitter Cards implementeert, dan wilt u natuurlijk wel weten of dit ook daadwerkelijk resultaten oplevert. Met Analytics kunt u de resultaten van al uw Twitter Cards meten; het aantal kliks, retweets, app installaties, enzovoorts. Op basis van deze resultaten kan vervolgens uw strategie weer geoptimaliseerd worden.

Meer weten over Twitter Cards?

Als specialist op het gebied van social media marketing kunnen wij voor u een Twitter strategie opzetten, Twitter Cards implementeren, uw resultaten analyseren en uw zakelijke Twitter account voor u beheren. Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden en de voordelen van Twitter Cards, neemt u dan contact met ons op. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's