De functionaliteit van TYPO3

Een goede website is in staat om met uw onderneming mee te groeien. Dat betekent dat het ook makkelijk moet zijn om de functionaliteit van uw website uit te breiden wanneer u daar behoefte aan heeft. Daarom bouwen wij onze websites bij voorkeur met behulp van TYPO3. Op deze pagina vertellen we u daar iets meer over.

Wat is TYPO3?

TYPO3 is een Content Management Systeem (CMS) dat u de mogelijkheid biedt om zonder technische kennis uw website te beheren. De backend heeft een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke interface. Nieuwsberichten plaatsen, pagina’s toevoegen en teksten wijzigen kunt u straks allemaal zelf doen, zonder dat u ook maar een regel code hoeft te typen. Dat betekent dat u ook niet steeds een programmeur hoeft in te schakelen voor kleine aanpassingen. Het programmeerwerk doen wij voor u, de rest kunt u daarna zelf. Maar dat is niet het enige voordeel van TYPO3.

Functionaliteit TYPO3

TYPO3 biedt u een ongekende vrijheid en flexibiliteit. De standaard functionaliteit van uw TYPO3 website kan worden uitgebreid met behulp van plugins. Dit worden ook wel extensies genoemd, en ze vormen de fundamentele basis van TYPO3. Plugins zijn zo ontworpen dat ze de TYPO3 core (de kern, oftewel de standaard functionaliteit) naadloos kunnen aanvullen. Met andere woorden: een TYPO3 website is dan wel opgebouwd uit een kern en verschillende plugins, maar hij oogt als één geheel.

TYPO3 Plugins

Plugins kunnen eenvoudig vanuit de TYPO3 backend worden gedownload, en met een paar muisklikken worden geïnstalleerd en geactiveerd. Elke plugin heeft zijn eigen functie. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een nieuwsplugin toe te voegen, waarmee u gemakkelijk nieuwsberichten kunt plaatsen. Of een Twitter plugin, waarmee uw blogartikelen automatisch op uw Twitter account worden gedeeld. Er zijn ook plugins waarmee u automatisch zoekmachine-vriendelijke URLs kunt genereren. Met een Google Analytics koppeling kunt u waardevolle statistieken bijhouden, zoals bijvoorbeeld het aantal bezoekers, de demografische gegevens van die bezoekers en hun interesses. Zo zijn er nog veel meer handige plugins waar u de functionaliteit van uw website kunt uitbreiden. Er zijn momenteel een paar duizend TYPO3 plugins beschikbaar, en dat aantal blijft alleen maar groeien.

Tot slot

Het feit dat de standaard functionaliteit van uw TYPO3 website eenvoudig met plugins kan worden uitgebreid, is wat dit CMS zo flexibel maakt. Mede hierdoor is TYPO3 geschikt voor zowel kleine als middelgrote en grote websites, en kan uw bedrijfswebsite gewoon met u meegroeien. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's