Responsive site laten maken

Een responsive site is een site die er zowel op desktop computers en laptops als op tablets en smartphones goed uit ziet en gemakkelijk te gebruiken is. Op deze pagina belichten we het verschil tussen een ‘fixed width’ site en een responsive site, en leggen we uit waarom een responsive site laten maken tegenwoordig zo belangrijk is.

Verschillende beeldschermformaten

Om duidelijk te maken wat een website nu precies responsive maakt, nemen we een traditionele ‘fixed width’ website (een website met een vastgestelde breedte) als voorbeeld. Als u zo’n website op uw desktop computer bekijkt, ziet deze er gewoon prima uit. Misschien zelfs wel heel professioneel. Maar wanneer u diezelfde website op een kleinere tablet bekijkt, moet u waarschijnlijk ook horizontaal scrollen om alles te kunnen bekijken. Het kan ook zijn dat de website ineens compleet vertekend wordt weergegeven. Wat dit ook lastig maakt, is het feit dat websites op de meeste tablets zowel in portretweergave als in landschapsweergave bekeken kunnen worden. Op een smartphone is de website nog lastiger te bekijken; grote afbeeldingen kunnen de layout ‘breken,’ u moet vaak inzoomen om teksten te kunnen lezen, en de website kan ineens verschrikkelijk traag zijn omdat de graphics te zwaar zijn voor de langzamere mobiele verbinding.

Zou de website echter gebruik maken van een responsive design, dan zou deze zich automatisch aanpassen aan het schermformaat. Hierdoor blijft de content goed leesbaar en kunt u makkelijker navigeren. Op een smartphone wordt de content meestal in één kolom weergegeven, of heeft u de mogelijkheid om door middel van swipen andere kolommen te bekijken. Afbeeldingen worden automatisch geschaald in plaats van dat ze de layout kromtrekken. Kortom: een responsive site kan zich automatisch aanpassen aan het apparaat waarop de gebruiker de website bekijkt.

Waarom een responsive site laten maken?

Goed, u weet nu dat een responsive site zich kan aanpassen aan het apparaat van de gebruiker. Maar is het de moeite wel waard, voor die paar bezoekers die uw site op een tablet of smartphone bekijken? Jazeker. Sterker nog, het is noodzakelijk. Want tegenwoordig gebruikt meer dan de helft van de mensen namelijk een tablet of smartphone om te internetten. Het gebruik van desktop computers en laptops neemt af, en het gebruik van mobiele apparaten neemt toe. Zou u geen responsive website hebben, dan benadeeld u daarmee dus het grootste deel van uw bezoekers. Zij zullen namelijk gewoon wegklikken zodra zij zien dat uw site er vertekend uit ziet of niet gebruiksvriendelijk is. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook uw responsive site kunt u eenvoudig zelf beheren dankzij het CMS TYPO3.

Ja, ik wil ook een responsive site laten maken!

Bent u overtuigd door de noodzaak van een website met een responsive design, en wilt u hiervoor een specialist inschakelen? Neemt u dan contact met ons op! Wij ontwikkelen uitsluitend responsive websites en webshops, en kunnen u tevens van een gedegen advies voorzien, bijvoorbeeld met betrekking tot welke layouts het meest geschikt zijn. Direct een offerte aanvragen kan natuurlijk ook; dit is geheel vrijblijvend!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's