TYPO3 website laten bouwen

Uit onze ervaring blijkt dat de meeste mensen het prettig vinden als ze zelfstandig hun website kunnen beheren, kleine wijzigingen kunnen doorvoeren, en nieuwe teksten kunnen plaatsen. Daarom bouwen wij het grootste deel van onze websites in TYPO3. Dit geavanceerde Content Management Systeem (CMS) is voorzien van een zeer intuïtieve en gebruiksvriendelijke backend, waardoor onze klanten niet hoeven te kunnen programmeren om zelf hun website te updaten. Met een TYPO3 website kan in feite iedereen in uw organisatie een bijdrage leveren aan de website, zonder dat ze hier speciale technische vaardigheden voor nodig hebben.

Waarom wij kiezen voor TYPO3

Zoals hierboven al vermeld wordt, hoeft u geen programmeur te zijn om uw TYPO3 website te updaten. Maar de gebruiksvriendelijke backend is niet de enige reden dat wij TYPO3 gebruiken. TYPO3 werd uitgebracht in 1998, maar wordt nog steeds actief doorontwikkeld en is Open Source Software. Niet alleen om te kunnen voldoen aan de hedendaagse internetstandaarden, maar ook de gebruiker meer mogelijkheden te kunnen bieden en TYPO3 naar een nog hoger niveau te tillen. Er zit een grote community achter TYPO3, bestaande uit mensen die samenwerken, elkaar helpen en van elkaar leren. Deze mensen leveren allemaal een bijdrage aan het verbeteren van het systeem. Dit spreekt ons aan, en wij maken dan ook graag deel uit van dat grotere geheel. 

De voordelen voor u

Een TYPO3 website biedt u als gebruiker vele voordelen. We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet:

1. U kunt zelf uw website updaten 

Zoals gezegd is het CMS van uw TYPO3 website voorzien van een gebruiksvriendelijke backend, zodat u zelf dingen kunt aanpassen zonder dat u hiervoor technische kennis nodig heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf teksten en afbeeldingen plaatsen en wijzigen.

2. Website functionaliteit kan worden uitgebreid met extensies

De standaard functionaliteit van uw website kan eenvoudig worden uitgebreid met behulp van TYPO3 extensies. Wilt u een blog toevoegen aan uw site? Een discussieforum? Een evenementenkalender? Een Instagram feed? Er is overal een extensie voor. Er zijn duizenden extensies om uit te kiezen!

3. TYPO3 is in vele talen beschikbaar

Veel Content Management Systemen zijn in het Engels en dat is niet voor iedereen even prettig. Van TYPO3 is sinds eind 2001 echter ook een Nederlandstalige versie beschikbaar. Zowel de software zelf als de bijbehorende documentatie zijn gewoon in het Nederlands te downloaden. 

4. TYPO3 is geschikt voor alle soorten websites

Modulariteit is één van de belangrijkste eigenschappen van TYPO3. Of het nu gaat om een simpele ZZP-website of een uitgebreide nieuwswebsite, het kan allemaal ontwikkeld worden met dit Content Management Systeem.

5. Flexibel beheer systeem

Bij veel systemen kan er slechts één beheerder worden toegewezen. Maar dankzij het flexibele beheer systeem van TYPO3 kun je gebruikers allerlei rechten toewijzen. Ook kun je gebruikers in groepen onderverdelen. Zo zorg je er voor dat de nieuws-editor alleen toegang heeft tot de nieuwsberichten, terwijl de admin van de website overal bij kan.

Interesse in een TYPO3 website?

Wilt u graag een TYPO3 website door ons laten ontwikkelen? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte! Onze TYPO3 specialisten beantwoorden graag al uw vragen. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's