Wat is TYPO3?

TYPO3 is een gratis open source Content Management Systeem (CMS), dat gebruikt wordt voor het ontwikkelen van websites, intranetten en (mobiele) applicaties. Websites die met TYPO3 zijn ontwikkeld kunnen vanaf iedere computer met een internetverbinding beheerd worden; het enige dat men nodig heeft is een webbrowser. Op deze pagina vertellen we u wat meer over TYPO3, en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Over TYPO3

TYPO3 werd in 1998 gepubliceerd door de Deense ontwikkelaar Kasper Skårhøj. In 2000 werd de eerste publieke bèta versie gelanceerd, het jaar daarop werd de software open source. Sinds eind 2001 is zowel de software zelf als de bijbehorende documentatie beschikbaar in het Nederlands.

TYPO3 is gebaseerd op de scripttaal PHP. TYPO3 websites zijn doorgaans voorzien van een MySQL database. De standaard functionaliteit van TYPO3 kan met behulp van extensies (plugins) worden uitgebreid. Dat betekent dat u bepaalde features kunt toevoegen aan uw website, zonder dat u hiervoor hoeft te kunnen programmeren. Denk bijvoorbeeld aan een blog of een forum. Er zijn inmiddels duizenden extensies beschikbaar.

TYPO3 website beheren

Een TYPO3 website bestaat in feite uit twee delen. Ten eerste is er de frontend, het gedeelte dat zichtbaar is voor bezoekers. Ten tweede is er de backend, het gedeelte waar de beheerder van de website op inlogt en alle beheertaken uitvoert.

Het beheren van een TYPO3 website is erg gemakkelijk. Het Content Management Systeem heeft een intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf nieuwe artikelen toevoegen of content wijzigen, zonder dat u technische kennis nodig heeft.

Net zoals de meeste moderne Content Management Systemen wordt bij TYPO3 websites de content en de layout gescheiden. De content (teksten, afbeeldingen, enzovoorts) wordt in een database opgeslagen, en de pagina templates (die het uiterlijk van de website bepalen) worden in het bestandssysteem opgeslagen. Beide kunnen afzonderlijk worden beheerd en geüpdatet.

De voordelen van TYPO3 op een rijtje

  • Intuïtieve, gebruiksvriendelijke interface
  • Geen programmeerkennis nodig voor het beheren van de website
  • Vanaf elke computer uw website beheren
  • TYPO3 wordt actief doorontwikkeld
  • TYPO3 is verkrijgbaar met LTS (Long Term Support) abonnementen
  • Standaard functionaliteit kan worden uitgebreid met extensies
  • Software en documentatie is beschikbaar in het Nederlands

Een TYPO3 website laten ontwikkelen

Het beheren van een TYPO3 website mag dan eenvoudig zijn, de daadwerkelijke ontwikkeling van de website kunt u het beste overlaten aan een ervaren programmeur die gespecialiseerd is in TYPO3. En daarvoor bent u bij ons aan het goede adres. Wij hebben al jaren ervaring met het bouwen van TYPO3 websites en kunnen u van een gedegen advies voorzien. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte via de gele button rechts bovenaan. 

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's