De voordelen van een landingspagina

Landingspagina’s zijn een effectieve marketing methode voor uw onderneming. In dit artikel beschrijven we de voordelen van een landingspagina!

#1. Een landingspagina biedt directe ondersteuning voor uw zakelijke doelstellingen

Eén van de belangrijkste voordelen van landingspagina’s zijn dat ze directe ondersteuning voor uw zakelijke doelstellingen bieden. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken van een nieuwe niche, het promoten van een nieuw product of het trekken van nieuwe abonnees. Landingspagina’s hebben voordelen voor uw onderneming omdat ze ontworpen kunnen worden voor een specifiek doel, en u uw succes in relatie tot dat doel heel nauwkeurig kunt meten. 

#2. Een landingspagina verhoogt conversies

Landingspagina’s sturen aan op een duidelijke actie, en maken het bezoekers zo makkelijk mogelijk om daadwerkelijk tot die actie over te gaan. Dit noemen we ook wel de Call-to-Action (CTA). Wanneer u het goed aanpakt, dan zult u zien dat er vaker actie wordt ondernomen; bezoekers veranderen in klanten. Dit noemen we conversies. En meer conversies leiden tot meer inkomsten. 

#3. Een landingspagina genereert data en zorgt voor meer inzicht

Door uw landingspagina’s aan een specifieke campagne, pagina, actie of bron te linken, kunt u zien welke kanalen de meeste leads genereren, welke onderwerpen of aanbiedingen de bezoeker het meest aanspreken, en welke campagnes het best presteren. Het monitoren van bezoekersgedrag kan waardevolle inzichten opleveren, die u helpen om meer te weten te komen over uw doelgroep en de effectiviteit van uw marketing campagnes te verbeteren.  

#4. Een landingspagina helpt bij zoekmachine marketing campagnes

Een succesvolle zoekmachine marketing campagne is afhankelijk van click-through ratio’s. Door een landingspagina te gebruiken kunt u meer leads genereren dan wanneer u mensen die op de advertentie klikken direct naar de homepagina van uw website zou sturen. Wordt een bezoeker naar uw homepagina gestuurd, dan wordt hij wellicht afgeleid door de hoeveelheid informatie of andere links. Wordt de bezoeker daarentegen doorgestuurd naar een landingspagina die specifiek gecreëerd is voor die advertentiecampagne, dan zal hij alleen informatie vinden over datgeen waar hij interesse in heeft. Dat vergroot de kans dat hij de gewenste actie zal ondernemen. 

#4. Met een landingspagina kunt u meer waardevolle gegevens (zoals e-mailadressen) verzamelen

Landingspagina’s worden veel gebruikt om leads te genereren. Dat betekent dat bezoekers bijvoorbeeld worden overgehaald om hun e-mailadres achter te laten. Dat e-mailadres kunt u dan later weer gebruiken om die geïnteresseerde bezoeker te benaderen met bijvoorbeeld een nieuwsbrief, speciale aanbieding of promotie. 

#5. Een landingspagina vergroot uw geloofwaardigheid

Omdat landingspagina’s gericht zijn op een specifieke actie, kunt u de content en overige elementen van de landingspagina optimaliseren om die taak zoveel mogelijk te faciliteren. Wanneer een bezoeker het gevoel heeft dat u hem helpt zijn doel te bereiken, zal hij erkennen dat u aandacht heeft besteed aan de beste manier om in zijn behoefte te voorzien. Een andere manier om uw geloofwaardigheid te vergroten met behulp van een landingspagina is door recensies te plaatsen voor het product of de dienst waar die landingspagina op gericht is. Zo laat u zien dat andere mensen tevreden zijn met het betreffende product of de dienst, en kunt u potentiële klanten net dat laatste duwtje geven dat ze nodig hebben om tot actie over te gaan. 

Ja, ik wil een landingspagina laten maken!

Bent u overtuigd van de voordelen van landingspagina’s, neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen professionele landingspagina’s voor u opzetten en zorgen dat u volop van de bovengenoemde voordelen kunt profiteren. U kunt ons telefonisch bereiken op nummer 020-3080108 of een mailtje sturen naar info@80si.com. Liever direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Klik dan op de link rechtsboven op deze pagina!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's