Wat is een Landingspagina

Wanneer ze op de juiste manier worden toegepast, kunnen landingspagina’s zeer effectief zijn. Maar wat is een landingspagina nu precies? En wat kunt u ermee bereiken?

Wat is het verschil tussen een landingspagina en een website?

Heel simpel gezegd: een landingspagina is een webpagina waar een bezoeker op terecht komt, of letterlijker, op “land.” In de online marketing wereld verwijzen we naar een landingspagina als een afzonderlijke, op zichzelf staande webpagina die is ontwikkeld voor één specifiek doel. Dat wil zeggen dat een landingspagina in principe geen globale navigatie bevat die hem aan uw primaire website verbindt. Hierdoor kunt u de beschikbare opties voor bezoekers beperken, en hen naar uw voorgenomen conversie doel leiden. Landingspagina’s hebben als doel bezoekers te ‘converteren’ naar kopers of leads.

Wat voor soorten landingspagina’s zijn er?

Grofweg onderscheiden we twee soorten landingspagina’s: Click Through landingspagina’s en Lead Generation landingspagina’s.

  • Click Through landingspagina’s hebben één specifiek doel, namelijk de bezoeker overtuigen om door te klikken naar een andere pagina. Dit soort landingspagina’s kunnen gebruikt worden om meer informatie te verstrekken over een bepaalde aanbieding en de bezoeker ‘warm te maken’ voor bijvoorbeeld het afsluiten van een abonnement, het kopen van een product of het afnemen van een dienst. Click Through landingspagina’s leiden de bezoeker meestal naar een bepaalde pagina op de primaire website.
  • Lead Generation landingspagina’s worden gebruikt om data van bezoekers te verzamelen, zoals e-mailadressen. De bezoeker kan zijn of haar e-mailadres invullen in ruil voor een beloning. Zo’n beloning kan bijvoorbeeld een gratis trial, een kortingscode, een ebook of whitepaper zijn. Maar u kunt ook denken aan notificaties voor een toekomstige productlancering, het inschrijven voor een nieuwsbrief, het verkrijgen van een consult of een registratie voor een wedstrijd of webinar.

Door het analyseren van de activiteit die door de link op de landingspagina wordt gegenereerd, kunnen we click-through rates en conversie rates gebruiken om het succes van een marketing campagne vast te stellen. 

Waar moet een goede landingspagina aan voldoen?

Er is geen vast ‘recept’ voor een succesvolle landingspagina, omdat de elementen afhankelijk zijn van het doel van de betreffende campagne. Maar er zijn wel een aantal algemene punten die we mee kunnen geven. Zoals gezegd staan landingspagina’s doorgaans los van de primaire website, en bevatten ze geen menu’s, sidebars of footers. Kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen en video’s blijken vaak voor meer conversie te zorgen. Ook nette, geordende pagina’s die niet te veel content bevatten, werken meestal beter dan landingspagina’s die helemaal staan volgepropt met informatie. 

In de meeste landingspagina’s worden slechts enkele externe links verwerkt, vaak in de vorm van een zogeheten Call-to-Action (CTA). Dit zijn prominent geplaatste knoppen met een overtuigende tekst die de bezoeker tot actie moeten aanzetten. Voorbeelden van CTA’s kunnen zijn: “Vul je e-mailadres in en ontvang het gratis ebook!”, “Start nu met je gratis proefperiode!” of “Sluit nu een abonnement af en profiteer van €10 korting!”

Tot slot

Onderzoek heeft uitgewezen dat websites die meer dan 30 landingspagina’s hebben maar liefst zeven keer zoveel leads genereren dan websites met minder dan 10 landingspagina’s. Het is dus zeker de moeite waard om te bekijken wat u met landingspagina’s kunt bereiken. Wilt u zelf een landingspagina laten ontwikkelen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's