Contentmarketing voor uw website of webwinkel

Contentmarketing is bedoeld om een publiek aan te trekken en te behouden middels het creëren en verspreiden van relevante, unieke en consistente content. Op deze pagina leest u wat meer over hoe deze marketing techniek op uw website kan worden toegepast.

Waarom is contentmarketing belangrijk?

Het consistent genereren van goede content is bevorderlijk voor uw SEO (zoekmachine optimalisatie) en leidt uiteindelijk tot een hogere positie in Google. Dat betekent meer exposure, meer bezoekers en dus ook meer omzet. Maar contentmarketing zorgt ook voor een betere reputatie, loyaliteit onder uw bezoekers en een betere positie ten opzichte van uw concurrenten. Het is dus belangrijk om er voor te zorgen dat uw webteksten passend zijn en iets toevoegen aan de SEO.

Artikelen publiceren

Een goede manier om relevante, unieke en consistente content op uw website te plaatsen, is door wekelijks nieuwe artikelen te publiceren. In wat voor vorm dit precies gebeurd, is natuurlijk afhankelijk van de onderneming die u heeft. Hieronder drie punten die, ongeacht het soort bedrijf, belangrijk zijn bij het schrijven van artikelen voor contentmarketing:

Relevantie: De artikelen moeten relevant zijn voor de mensen die uw website bezoeken. Heeft u bijvoorbeeld een bureau dat animaties maakt voor andere bedrijven, dan zou u wekelijks artikelen kunnen publiceren die gaan over de verschillende trends op het gebied van animaties, statistieken kunnen plaatsen die aantonen dat uitleganimaties beter worden begrepen dan tekst, enzovoorts. Heeft u een bedrijf dat gereedschap verkoopt, dan zou u artikelen kunnen publiceren met tips over het repareren van bepaalde dingen, of advies over welk gereedschap voor welke klus geschikt is.

Uniciteit: Het komt nog wel eens voor dat bedrijven artikelen van andere websites kopiëren en deze op hun eigen website plaatsen, in de hoop dat hun website dan beter geïndexeerd wordt. Dit werkt echter alleen maar averechts; een bezoeker zal wellicht niet merken dat het artikel gekopieerd is, maar Google merkt dat wel. En duplicate content (gekopieerde inhoud) wordt door Google bestraft met een lagere positie in de zoekresultaten. En dat is juist wat u niet wilt; u wilt omhoog! Alleen door het publiceren van unieke, originele artikelen kunt u uw doelen op het gebied van contentmarketing realiseren.

Consistentie: Consistentie is belangrijk bij het plaatsen van artikelen. Google kijkt namelijk ook naar hoe vaak er nieuwe content op een website wordt geplaatst. Plaatst u eens per jaar eens een update, dan zult u nooit hoog scoren. Maar verschijnt er regelmatig nieuwe content, dan zal Google uw website als actief en actueel beschouwen, met als resultaat dat u uiteindelijk hoger scoort in de zoekresultaten. 

Wilt u ook hoger in Google scoren door middel van contentmarketing?

Laat ons dan wekelijks artikelen schrijven om uw website beter te laten indexeren door zoekmachines. Onze ervaren tekstschrijvers beschikken over veel kennis op het gebied van zoekmachine optimalisatie en weten precies aan welke eisen uw artikelen moeten voldoen. Neem contact met ons op voor meer het maken van een afspraak of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's