Herschrijven of laten redigeren van uw webteksten

Bent u niet helemaal tevreden met uw huidige webteksten? Dan bent u bij 80’s Interactive aan het juiste adres. We informeren u graag over het belang van het herschrijven en redigeren van webteksten en op welke manier wij u op dit gebied van dienst kunnen zijn. 

Waarom webteksten laten redigeren?

Een webtekst moet uw bezoekers in slechts enkele seconden kunnen overtuigen om verder te lezen. Een webtekst moet uw bezoekers informeren en overhalen, ze aan u binden. Hij moet representatief zijn voor uw onderneming en de diensten of producten die u aanbiedt. En tegelijkertijd moet een webtekst geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines, zodat uw website ook daadwerkelijk op relevante zoektermen gevonden wordt. Een webtekst die niet aan de bovenstaande eisen voldoet, heeft weinig tot geen toegevoegde waarde en kan zelfs een averechts effect hebben. 

Wanneer webteksten herschrijven?

Het kan zijn dat u al teksten heeft, maar dat deze simpelweg nog niet helemaal lekker lopen, of dat de spelling en grammatica te wensen overlaten. Of dat het in principe wel goede teksten zijn, maar niet geoptimaliseerd voor zoekmachines. In sommige gevallen is het juist andersom: de webteksten zijn geschreven voor zoekmachines, maar lezen voor uw bezoekers totaal niet prettig of verstrekken niet de gewenste informatie. Het kan ook zijn dat er binnen uw onderneming veranderingen hebben plaatsgevonden waardoor uw huidige webteksten niet meer up-to-date zijn. In dit soort gevallen is het zeker de moeite waard om uw webteksten te laten redigeren of herschrijven.

Redigeren SEO webtekst

Zoals we al benoemd hebben is het belangrijk dat elke webtekst geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dat houdt in dat er zoekwoord analyses uitgevoerd moeten worden, om te achterhalen op welke voor u relevante zoektermen er gezocht wordt. Deze zoektermen dienen vervolgens (aan de hand van specifieke richtlijnen) in de webtekst verwerkt te worden. Dat is echter nog maar het begin, want bij het redigeren van een SEO webtekst komt nog meer kijken. Een goede, pakkende titel en een tekst die in ‘hapklare brokken’ is verdeeld, voorzien van beschrijvende subtitels, zijn van essentieel belang. Ook het schrijven van correcte meta data hoort hierbij. 

Wij kunnen uw webtekst herschrijven of redigeren

Wilt u het redigeren of herschrijven van uw webteksten graag aan een specialist uitbesteden? We beschikken over een team van vakkundige tekstschrijvers en copywriters voor wie het herschrijven en redigeren van webteksten dagelijkse kost is. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's