SEO webteksten laten schrijven

U heeft een website, maar deze website moet gevuld worden. De teksten op uw website zijn uw eerste visite kaartje voor uw nieuwe klant. Het is het eerste wat ze lezen over u en uw bedrijf, maar hoe zorgt u dat uw website ook goed te vinden is door alle zoekmachines?

Wat is SEO?

SEO (Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie) is een verzameling van activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van o.a. de techniek en content van uw website. Het doel van SEO is om de website beter vindbaar te maken en ervoor te zorgen dat pagina’s gevonden worden op relevante zoektermen. 

SEO teksten website

Het schrijven van webteksten is een belangrijk onderdeel van SEO. Maar liefst 95% van alle zoekopdrachten op het internet gaat via Google. Mensen typen zoektermen in om te vinden wat ze zoeken. Google maakt gebruik van bepaalde algoritmes, die de teksten op uw website ‘scannen’ en op basis daarvan de positie van een webpagina in de zoekmachine resultaten bepalen. Hoe hoger uw website scoort, door hoe meer mensen de betreffende webpagina gevonden zal worden. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mensen vrijwel nooit verder kijken dan de eerste paar zoekresultaten. 

Een SEO webtekst schrijven

Maar hoe zorgt u nu dat een webtekst hoog scoort? Er zijn verschillende kleine trucjes die toegepast kunnen worden. Allereerst dient er een zoekterm analyse uitgevoerd te worden, om vast te stellen op welke relevante zoektermen er wordt gezocht. Hierbij is het ook van belang om te kijken naar in hoeverre deze zoektermen door uw concurrenten worden gebruikt. Vervolgens kunnen de zoektermen in de webtekst, de titel en de subtitels verwerkt worden. Hierbij is het zaak dat de tekst goed leesbaar blijft; de webtekst is ten slotte ook voor de bezoekers! Indien uw onderneming een fysieke vestiging heeft, is het ook slim om relevante plaatsnamen te vermelden, zodat u uw lokale doelgroep kunt aanspreken. Zo zijn er nog veel meer trucjes die eraan bijdragen dat u hoger kunt scoren in Google.

SEO webteksten laten schrijven

Het schrijven van SEO webteksten is specialistisch werk dat de nodige kennis en ervaring vereist. Daarbij is het zo dat Google haar algoritmes zo’n 500 keer per jaar aanpast; zoekmachine optimalisatie is dus een doorlopend proces. Door het schrijven van uw SEO webteksten uit te besteden, kunt u zich volledig op uw kerntaken richten.

Wat 80’s Interactive voor u kan betekenen

Wilt u uw SEO webteksten laten schrijven door de ervaren tekstschrijvers en SEO specialisten van 80’s Interactive, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over het belang van zoekmachine optimalisatie. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor een vrijblijvende offerte

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's