Webteksten laten herschrijven

De waarde van goede content is iets dat zeker niet onderschat mag worden. Op deze pagina benadrukken we het belang van goede webteksten. We leggen uit wat webteksten anders maakt dan andere tekstsoorten, en waarom uw webteksten laten herschrijven een goed idee is. 

Wat is het belang van goede webteksten?

Goede content is waarmee u uw website, en daarmee ook uw onderneming, kunt onderscheiden van de concurrentie. Het succes van uw website wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de content; die moet uiteindelijk bezoekers tot klanten converteren. Alle andere elementen van uw website (design, visuals, video’s, enzovoorts) vervullen slechts een secundaire rol. Als u effectieve webteksten heeft, zal een goed design de effectiviteit slechts versterken. Design is niet in staat zichzelf te verkopen zonder goede teksten. 

Een ander voordeel van het publiceren van goede webteksten is dat het bevorderlijk is voor het aantal mensen dat via zoekmachines op uw website terecht komt. Zoekmachines zijn gek op content, vooral wanneer die content regelmatig wordt ververst. Als u wilt dat uw website gevonden wordt, is het belangrijk om content te verstrekken die mensen willen zien. De zoekmachines zorgen er dan voor dat die content ook daadwerkelijk gevonden wordt. Elke extra pagina met content is een potentiele ingang naar uw website. Dat is ook één van de redenen dat veel bedrijven naast hun website ook een blog opzetten; op die manier kunnen ze elke dag of elke week nieuwe, relevante content publiceren.

Wat maakt webteksten anders dan gewone teksten?

Het schrijven van webteksten is heel anders dan het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld brochures. Omdat men op internet veel meer de neiging heeft om teksten te ‘scannen’ in plaats van echt te lezen, moeten webteksten beknopter en meer ‘to the point’ zijn. Om dat ‘scannen’ van teksten voor bezoekers te vergemakkelijken, wordt er bij webteksten vaker gebruik gemaakt van genummerde lijstjes en bullet points. Koppen en subtitels zijn bij webteksten nog belangrijker; ze moeten binnen een fractie van een seconde de aandacht kunnen trekken én vasthouden. Want een bezoeker heeft de pagina natuurlijk zo weer weg geklikt als hij niet direct ziet waar hij naar zoekt. Daarbij moet er bij het schrijven van webteksten ook rekening worden gehouden met het implementeren van belangrijke keywords, om de vindbaarheid in zoekmachines te verbeteren. 

De sleutel tot een succesvolle website is het schrijven van duidelijke, relevante en keyword-rijke webteksten die de juiste boodschap op een krachtige en overtuigende manier overbrengen. De webteksten moeten gericht zijn op uw doelgroep en hen overtuigen om actie te ondernemen. 

Webteksten laten herschrijven

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen komt er nog heel wat kijken bij het schrijven van goede webteksten. Heeft u al teksten voor uw website, maar denkt u dat er nog wel ruimte is voor verbetering? Dan kunt u ons uw webteksten laten herschrijven. Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar telefoonnummer 020-3080108 of een mailtje te sturen naar info@80si.com. Via de link rechtsboven op deze pagina kunt u overigens ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's