Webteksten voor ZZP website

Uw website kunt u zien als een elektronisch visitekaartje. Veel ZZP’ers onderschatten echter het belang van goede webteksten voor hun ZZP website. Op deze pagina vertellen we u alles dat u hierover moet weten.

Webteksten versus ‘gewone’ teksten

U vraagt zich wellicht af op wat voor manier webteksten verschillen van andere soorten teksten. Het schrijven van content voor websites is een vak apart. Ten eerste moeten webteksten geoptimaliseerd worden voor zoekmachines; ze moeten aan allerlei richtlijnen voldoen om hoog in Google te scoren en te zorgen dat uw website gevonden wordt! Maar er is nog een belangrijk verschil. Anders dan bij gedrukte teksten in bijvoorbeeld brochures en magazines, hebben de bezoekers van uw website meer de neiging om de tekst te ‘scannen.’ Het internet biedt een gebruiker talloze opties, en hij zal daarom zoekresultaten scannen om te vinden wat hij zoekt. Als hij niet direct vindt waar hij naar zoekt, zal hij uw website verlaten en hoogstwaarschijnlijk op de site van uw concurrent eindigen. Uit een recent onderzoek van de Nielsen Norman Group blijkt dat de gemiddelde gebruiker tussen de 10 en 20 seconden op een site blijft ‘hangen,’ voordat hij deze verlaat. Andere onderzoeken suggereren dat het aantal seconden dichter bij 5 ligt. Hoe dan ook, u heeft niet veel tijd om de aandacht van uw bezoeker te trekken. Zodra die bezoeker weg is, heeft u de kans om hem in een klant, koper of abonnee te converteren verspeeld. Dat is één van de belangrijkste verschillen tussen webteksten en andere tekstsoorten; ze moeten binnen enkele seconden de aandacht van de bezoeker kunnen trekken én vasthouden!

Tips voor goede webteksten ZZP websites

We hebben de belangrijkste tips voor het schrijven van goede webteksten op een rijtje gezet:

 • Zorg dat uw content relevant, actueel en waardevol is.
 • Kies voor kort maar krachtig in plaats van langdradig.
 • Dwaal niet af, blijf bij het onderwerp van uw verhaal.
 • Controleer teksten op spelling en grammatica foutjes.
 • Schrijf assertief. Wees niet bang om te laten zien dat u een expert in uw vakgebied bent.
 • Ondersteun teksten met relevante afbeeldingen.
 • Maak waar mogelijk gebruik van lijsten en bulletpoints.
 • Schrijf korte paragrafen en maak uw zinnen niet te lang.
 • Schrijf een pakkende titel en zorg dat elke paragraaf een beschrijvende subtitel heeft.
 • Gebruik interne links om naar gerelateerde informatie op je website te verwijzen.
 • Voer een keyword onderzoek uit en verwerk relevante keywords in de tekst en titels.

Het schrijven van webteksten voor uw ZZP website uitbesteden

Het schrijven van goede webteksten voor uw ZZP website kan een behoorlijke uitdaging zijn. Een tekst zonder spelfouten schrijven is één ding, maar een webtekst die voldoet aan alle SEO richtlijnen van Google is een heel ander verhaal. Bovendien moet u zich goed realiseren dat het schrijven van webteksten geen eenmalig klusje is, maar een doorlopend proces. Het is dan ook zeker het overwegen waard om het schrijven van webteksten voor uw ZZP website uit te besteden aan een specialist.

Ja, ik heb webteksten voor mijn ZZP website nodig!

Ons ervaren content team helpt u graag met het schrijven van professionele content voor uw webpagina’s. Ook bieden wij doorlopende diensten om uw ZZP website actueel te houden. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van nieuws- of blogberichten, berichten op uw sociale media pagina’s of landingspagina’s. Interesse? Bel ons dan gerust op telefoonnummer 020-3080108 of stuur een mailtje naar info@80si.com. Uiteraard kunt u ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen via de link rechtsboven op deze pagina.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's