Webteksten voor uw website

Het schrijven van goede webteksten voor uw website is een vak apart. Wij vertellen u graag wat meer over het belang van goede webteksten, wat de kenmerken hiervan zijn, en waarom u het schrijven van webteksten misschien beter kunt uitbesteden. 

Het belang van webteksten voor uw website

De aandacht van internetgebruikers is extreem beperkt en wegklikken is in een fractie van een seconde gebeurd. De webteksten voor uw website zijn de belangrijkste elementen om uw bezoekers te overtuigen en ze aan u te binden. Maar goede webteksten voor uw website zijn lang niet zo eenvoudig om te schrijven. Uw webteksten moeten de verbinding zijn tussen uw onderneming, uw producten en/of diensten en uw doelgroep. Ze moeten geschikt zijn voor het medium waarop ze bekeken worden, of dat nu op een laptop, tablet of smartphone is. En dan moeten ze ook nog voldoen aan alle richtlijnen op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO). 

Kenmerken van een goede webtekst

Eén van de belangrijkste kenmerken van een goede webtekst is de relevantie; een webtekst moet aansluiten bij uw doelgroep en hun doelstellingen. Een tweede kenmerk is geloofwaardigheid – u moet de claims die u doet waar kunnen maken en uw bezoekers ervan overtuigen dat ze u kunnen vertrouwen. Een webtekst moet ook goed leesbaar zijn. Dat betekent geen lange lappen teksten, maar ‘hapklare blokken’ voorzien van beschrijvende subtitels, overkoepeld door een pakkende kop. Eveneens belangrijk is de vindbaarheid; goede webteksten bevatten relevante zoektermen en zijn volledig geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Webteksten voor uw website laten schrijven

Neemt u alle bovengenoemde factoren in acht, dan merkt u dat webteksten schrijven een behoorlijk overweldigende taak is. Afgezien van het schrijven zelf moet er ook behoorlijk wat onderzoek gedaan worden, o.a. naar de doelgroep en de manieren waarop zij naar content zoeken. Gelukkig kunt u het schrijven van de webteksten voor uw website ook aan een professional overlaten. Op die manier bent u verzekerd van relevante webteksten die uw bezoekers aanspreken én die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.

Wat 80’s Interactive voor u kan betekenen

80’s Interactive beschikt over een team van vakkundige tekstschrijvers die precies weten hoe ze uw bezoekers moeten overtuigen om op uw website te blijven en tegelijkertijd teksten kunnen creëren die de vindbaarheid van uw website in Google verbeteren. Wilt u ons webteksten voor uw website laten schrijven, of uw huidige webteksten door ons laten redigeren? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's