Webteksten voor uw webwinkel

Het beheren van een webwinkel vergt meer dan alleen een aantal producten online zetten en dan maar wachten tot de orders binnenstormen. Nee, er komt nog veel meer bij kijken! Het schrijven van goede webteksten voor uw webwinkel bijvoorbeeld en daar vertellen we u hier graag wat meer over. 

Wat zijn nu goede webteksten voor een webwinkel?

De webteksten voor uw webwinkel hebben in feite een tweeledig doel:

  • Uw bezoekers trekken, informeren en overtuigen tot aanschaf
  • Ervoor zorgen dat uw webwinkel hoger scoort in zoekmachines (SEO)

Een webtekst moet dus met zowel mensen als zoekmachines in het achterhoofd geschreven worden. Voor uw bezoekers moet een webtekst relevant, goed leesbaar, interessant, informatief, geloofwaardig en overtuigend zijn. En bovenal niet te langdradig, want wie online winkelt heeft doorgaans geen zin om lange lappen tekst te zitten lezen. Voor de zoekmachines moeten een webtekst de juiste (combinaties van) zoektermen bevatten en voorzien zijn van een meta titel en meta beschrijving. En bovenal moeten de webteksten uniek zijn, want duplicate content is niet bevorderlijk voor uw SEO.

Wat voor webteksten heeft uw webwinkel nodig?

Ten eerste zijn er goede productteksten nodig. Duidelijke foto’s vertellen al veel, maar uw bezoekers hebben ook behoefte aan meer informatie. Afhankelijk van het soort producten dat u verkoopt, dient u op heldere wijze informatie te verschaffen over de toepassingen, de voordelen, het materiaal, de afmetingen en het gewicht van elk artikel. Om het zoekproces voor bezoekers te vereenvoudigen worden de producten doorgaans onderverdeeld in categorieën (eventueel hoofdcategorieën en subcategorieën). Ook deze categorieën hebben (inleidende) teksten nodig. En dan zijn er nog de teksten die uw bezoekers wat meer vertellen over uw bedrijf, de levertijden, retourprocedure, betaalmethodes en algemene voorwaarden.

Webteksten voor uw webwinkel laten schrijven

Zoals u wellicht al heeft gemerkt gaat er nog flink wat tijd zitten in bovengenoemde werkzaamheden. Het is dan ook zeker het overwegen waard om het schrijven van de webteksten voor uw webwinkel aan een professional uit te besteden. Op die manier kunt u zich concentreren op uw kerntaken en weet u zeker dat uw webteksten straks aan alle SEO richtlijnen voldoen. 

Webteksten voor uw webwinkel nodig?

80’s Interactive heeft jarenlange ervaring op het gebied van SEO en neemt u het schrijven van webteksten voor uw webwinkel graag uit handen. Wilt u nieuwe webteksten voor uw webwinkel door ons laten schrijven, of uw huidige webteksten door ons laten reviseren? Neemt u dan gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Geïnteresseerd?

Heeft u interesse in een van de diensten die wij aanbieden? Vraag direct een offerte aan, we behandelen uw aanvraag zo snel mogelijk.

Direct offerte aanvragen


Gerelateerde pagina's